HELLIG HJELP: Arsenal-manager Arsène Wenger (til venstre) takker pave Frans for at Danny Welbeck ble hentet til klubben. FOTO: SCANPIX
HELLIG HJELP: Arsenal-manager Arsène Wenger (til venstre) takker pave Frans for at Danny Welbeck ble hentet til klubben. FOTO: SCANPIX

Wenger takker paven for Welbeck-signeringen

– Hadde jeg ikke reist til Roma, så hadde ikke Welbeck vært Arsenal-spiller.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Danny Welbecks overgang fra Manchester United til Arsenal var en av de mest profilerte på Deadline Day forrige uke.

Kjøpet overrasket mange United-fans, mens Arsenal-tilhengerne pustet lettet ut over at en erstatter for Olivier Giroud endelig var på plass.

Det så likevel ikke så lyst ut med tanke på Arsenal-aktivitet på overgangsmarkedet. Manager Arsène Wenger reiste nemlig til Roma for å være med på en veldedig kamp for fred sammen med blant annet pave Frans.

– Var tilgjengelig hele dagen

Arsenal-fansen fryktet at dette ville bety at Wenger ville holde seg inaktiv på Deadline Day, men ifølge franskmannen var det tvert i mot.

Reisen til Roma gjorde nemlig Welbeck-kjøpet mulig.

– Hvis jeg ikke hadde reist til Roma den dagen, så hadde ikke Welbeck vært Arsenal-spiller. Fordelen den dagen var at jeg måtte stå opp klokken 06.00. Dermed var jeg tilgjengelig hele dagen. Vi lever i 2014 og kan være i kontakt med alle, selv om du er på reise, sier Wenger, ifølge The Guardian.

Den franske managerveteranen forteller at det opprinnelig var snakk om et lån ut sesongen. Men da Wenger ble gjort kjent med Uniteds lån av Radamel Falcao, ble en permanent overgang for Welbeck plutselig aktuell.

Pave-møte gjorde inntrykk

Foruten Welbeck-kjøpet, ble også dagen og møtet med pave Frans i Roma en stor opplevelse for katolikken Wenger.

– Møtet med paven var en opplevelse jeg ikke ville være foruten. Han er en stor person som er ydmyk og snakker med alle. I tillegg er han fotballfan. Du kan ikke være født i Argentina uten å like fotball. Han er en San Lorenzo-supporter, forteller Wenger.