ARSENAL-JUBEL: Da Danny Welbeck scoret sitt første mål mot Sveits, løp han rett ut og feiret med Alex Oxlade-Chamberlain og Calum Chambers på sidelinjen.
ARSENAL-JUBEL: Da Danny Welbeck scoret sitt første mål mot Sveits, løp han rett ut og feiret med Alex Oxlade-Chamberlain og Calum Chambers på sidelinjen.

Van Gaal: — Welbeck ikke god nok

Men i Arsenal er landslagsspissen tatt i mot med åpne armer.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Manchester Uniteds salg av Danny Welbeck til Arsenal har vekket oppsikt.

– Jeg skjønner det ikke, og jeg vet at jeg jobbet med Danny Welbeck i forrige uke. Jeg må innrømme at det salget var rart, men det er bare meg. Ser man på prisene i sommer blir høyrebacker og venstrebacker kjøpt for 160-170 millioner kroner. Hvordan fikk Arsenal Welbeck for 160 millioner kroner? Jeg skjønner det ikke. Det har hjulpet en konkurrent, og jeg sliter med å se logikken, sa Gary Neville etter overgangen.

– Neville vet hva han snakker om
Og får støtte av Jack Wilshere.

– Gary Neville vet hva han snakker om. Han sier det trolig fordi Danny er en Manchester United-gutt. Han vokste opp der. Det blir som om Arsenal skulle la meg gå for 160 millioner kroner. Det ville ikke skjedd. I dagens marked er 160 millioner egentlig ingenting. Med de kvalitetene Danny har, så har vi gjort et varp, sier han til The Independent.

Nå kommer Louis van Gaal med sin forklaring. Han mener rett og slett at landslagsspissen ikke er god nok for Manchester United.

Ikke god nok for United
Manchester United-sjefen viser til at Welbeck ikke er i nærheten av å score like mye som Wayne Rooney og Robin van Persie.

– Jeg har gitt alle spillerne muligheten til å overbevise meg om deres kvaliteter. Når du spør om Danny Welbeck, så har han vært her siden han var ni år. Etter at han var i Sunderland (lån) har han spilt tre sesonger for Manchester United, og han kan ikke vise til de samme tallene som van Persie og Rooney. Og det er standarden vår, sier han ifølge Daily Mail.

Men i Arsenal er Welbeck tatt i mot med åpne armer, og store forventninger.

– Han var i Manchester United hvor de har mange store stjerner. Han er en anvendelig spiller, som derfor måtte gi plass til andre spillere sentralt. Men hvis du ser objektivt på kvalitetene hans, så synes jeg er en perfekt spillertype til å spille sentralt. Han kan utvikle seg til en bedre spiller her fordi jeg kan hjelpe ham. Han er en ung gutt. Han er ikke fylt 24 ennå, og la oss ikke glemme at det er noen spillere som kom hit da de var 23 og fikk store karrierer her. Jeg håper jeg kan bidra og hjelpe ham til det, sier Arsene Wenger til Arsenal.com, og tenker trolig på Thierry Henry som kom som 22-åring.

Og at Welbeck allerede har funnet seg godt til rette blant sine nye lagkamerater viste han da han løp ut til Alex Oxlade-Chamberlain og Calum Chambers og feiret med dem på sidelinjen etter hans første mål i landskampen mot Sveits.

Tror Özil blir bedre
Theo Walcott tror Welbeck kan bidra til å gjøre Mesut Özil enda bedre med farten sin.

Med Walcott, Alexis Sanchez og Alex Oxlade-Chamberlain på kantene, kan Welbeck bidra til at The Gunners nå kan vise til en av Englands hurtigste angrepsrekker.

– Da Mesut var i Real Madrid så hadde han tre veldig hurtige spillere foran seg i Angel di Maria, Cristiano Ronaldo og Karim Benzema, og antallet assists han hadde var helt avgjørende. Det er en stor sesong for ham personlig, og jeg tror vi kan hjelpe ham enormt. Det er mange veldig hurtige gutter i laget nå, og vi tenker det er noe av det vi manglet forrige sesong. Spesielt etter at jeg ble skadet så var det ikke mange som kunne komme inn bak forsvaret deres. Forsvaret må da doble opp på deg, og det gir rom for andre, sier landslagsvingen.

Wilshere tror også Welbeck kan vise seg å bli en suksess på Emirates Stadium.

– Danny kan vise seg å bli forskjellen for Arsenal denne sesongen. Han har store kvaliteter og vil bli god for oss, mener midtbanespilleren.