PÅVIRKENDE RUMPE: Jennifer Lopez (45) påvirker kvinner verden over til å operere bakenden. Her fra musikkvideoen «Booty» med Iggy Azalea.
PÅVIRKENDE RUMPE: Jennifer Lopez (45) påvirker kvinner verden over til å operere bakenden. Her fra musikkvideoen «Booty» med Iggy Azalea.

«Rumpefeber» sprer seg til Norge - flere norske kvinner legger seg under kniven

Rumpeoperasjoner er vanligere enn du tror.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er rumpefeber i Hollywood. Kim Kardashian går i trange kjoler for å fremheve sin formfulle kropp, og nylig stilte hun splitter naken på en fotoshoot for GQ. Selvfølgelig med bakenden i fokus.

Nytt begrep

Beyoncé (33) ga ut låta «Bootylicious» for 13 år siden, og sørget for å få det nye begrepet oppført i Oxford English Dictionary. Hun kan ta på seg noe skyld for at rumpa har blitt det store fokuset i stjerneverdenen - siden den gang har rumpetrenden eksplodert!

RUMPERISTING: Under årets MTV VMA i Los Angeles i august, var det hovedfokus på rumper. Nicki Minajs fremføring av Anaconda vakte oppsikt. Foto: Scanpix.
RUMPERISTING: Under årets MTV VMA i Los Angeles i august, var det hovedfokus på rumper. Nicki Minajs fremføring av Anaconda vakte oppsikt. Foto: Scanpix.
FOKUS PÅ RUMPER: Iggu Azalea og Jennifer Lopez tar bakenden til et nytt nivå.
FOKUS PÅ RUMPER: Iggu Azalea og Jennifer Lopez tar bakenden til et nytt nivå.

Populært med rumpeløft

Glem silikon i brystene, nå er det rumpeimplantat som gjelder. Kvinner er lei av flate rumper, og ifølge amerikansk studie, var 2013 et rekordår hva gjelder rumpeløft og implantat i USA. Huffington Post skriver at over 10.000 amerikanske jenter la seg under kniven for å ligne stjerner som Jennifer Lopez i året som gikk.

Jennifer Lopez (45) rumpe har lenge vært en snakkis, og nylig ga hun ut låta «Booty» sammen med Iggy Azalea (24). Musikkvideoen byr på rumperisting fra start til slutt, i likhet med Nicki Minajs (31) «Anaconda»-opptreden på MTV VMA i august. 

Økende trend i Norge

Amerikanske jenter løper til legen for å fylle fett i rumpene sine, og også her til lands ser vi en økende tendens av plastisk kirurgi på bakenden. Overlege Dr. Kalaaji ved Oslo Plastiskkirurgi forteller at han stadig får henvendelser fra jenter som ønsker å se ut som kjendiser.

– Det kommer jenter fra hele landet som gjerne ønsker å forstørre rumpene sine. Jeg sier nei til over femti prosent av de som ønsker en designrumpe, og vi må alltid ta vurderinger på om deres ønsker er mulige å gjennomføre. Anatomien er forskjellig fra person til person, og man vil ikke automatisk se ut som J.Lo etter en operasjon, sier Dr. Kalaaji til TV 2.

Sjeldent fornøyde

Dr. Kalaaji opererer daglig mennesker som er misfornøyd med eget utseende, men selv erfarer han at pasientene sjeldent blir fornøyd om de kun har et ønske om en «designrumpe».

– Jeg opererer ofte kvinner med asymetriske rumper. Det kan komme av for eksempel skader eller deformasjoner i fettvev. De blir fornøyde. Men kommer jenter med bilder av store, brasilianske rumper stiller vi ofte spørsmålstegn ved dette. Det kan være andre problemer som ligger bak, sier Dr. Kalaaji som også forteller at resultatene sjeldent står til de urealistiske forventningene jentene sitter med.

Skremmende utvikling

Det gjennomføres ikke rumpeforstørring med implantat ved Dr. Kalaajis klinikk. Dette fordi det er et fremmedlegeme som ofte kan føre til store komplikasjoner.

– Det er veldig unaturlig med slike inngrep, og i 30-40 prosent av tilfellene oppstår det store komplikasjoner, forteller han. Selv opererer han ved å overføre fett fra andre steder på kroppen og inn i rumpeballene.

– En slik behandling ligger på mellom 20 - 50.000 kroner, og forespørselen har eksplodert de siste årene. På bare to år har denne behandlingen fordoblet seg, sier kirurgen til TV 2.