– Beklager til alle med rødt hår som nå er mistenkt av russerne

«Torsdag kveld fra Nydalen»-guttas russersketsj gikk ikke helt etter planen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anders Nilsen og Mikkel Niva er de to nye komikerne vi møter i kveldens episoden av «Torsdag kveld fra Nydalen». Sammen med veteranene Sigrid Bonde Tusvik, John Brungot og Else Kåss Furuseth skal de to humor-gutta underholde oss i høst.

Dresskledd russer med batong

Men da nykommerne skulle spille inn en sketsj med skjult kamera på den russiske ambassaden i Oslo, gikk det galt. 

– Vi synes Russland er svært hemmelighetsfulle, og vil gjerne finne ut mer om planene til Putin og co. Etter flere forsøk på å komme i kontakt med russerne, bestemte vi oss til slutt for å klatre over gjerdet til ambassaden, forteller Mikkel Niva til TV 2.

Nivas plan var å traske litt rundt på plenen og rett og slett se hva som skjedde. 

– Jeg tenkte at det verste som kunne skje var at politiet kom, men den tanken forandra seg raskt, forteller Niva. Han fikk fart på seg da en dresskledd vakt med batong sparket opp jernporten utenfor ambassaden.

– Burde skjønt spøken

Programdirektør for TV 2, Jarle Nakken, mener at komikerne aldri var i noen fare, men at ambassaden ikke var informert om stuntet før de ankom ambassaden. Han mener allikevel at russerne burde skjønt at dette bare var tull. 

– Jeg har blitt informert om at ambassaden ikke ble kontaktet om dette i forkant, men som man kan se av innslaget, oppholdt komikerne seg på området i lengre tid, og tok gjentatte ganger kontakt med ambassaden og da i en tydelig humoristisk kontekst før de til slutt hoppet over gjerdet.

Hvilke vurderinger gjorde dere med tanke på sikkerheten til komikerne da sketsjen ble planlagt?

– Redaksjonen i produksjonsselskapet gjør alltid sikkerhetsvurderinger på forhånd. Komikerne hadde altså flere ganger henvendt seg til ambassaden på stedet før de hoppet over. Vurderingen på stedet var da at ambassaden hadde fått med seg og skjønte at det var et humoristisk stunt.

Beklager til rødhårete

Mikkel Fiva tror sketsjen bare var positivt for «Torsdag kveld fra Nydalen», og satser på å ikke bli politianmeldt.

– Jeg håper at dette gjør at enda flere vil se på. Selv har jeg unngått å lese hva folk sier om stuntet, men jeg håper og tror at det er gøy med noen nye ansikter på TV, sier den rødhårete komikeren til TV 2, og legger til at han aldri har vært særlig god på kamuflasje.

– Jeg er ikke så fan av «Ring på stikk», for håret mitt er så gjenkjennelig. Så jeg må bare beklage til alle med rødt hår og krøller som nå er mistenkt av russerne, avslutter han.

TV 2 har ikke lyktes å komme i kontakt med ambassaden, etter gjentatte forsøk på å få en kommentar.