Etter blant annet å ha bodd litt i bilen ser Emil Nielsen frem til å komme til Trøndelag. Foto: RBK.no
Etter blant annet å ha bodd litt i bilen ser Emil Nielsen frem til å komme til Trøndelag. Foto: RBK.no

RBK-kjøp måtte sove i bilen

Danske Emil Nielsen gleder seg til å komme til Trondheim og RBK etter det han omtaler som et turbulent år.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Den danske 20-åringen signerte i juli en fireårskontrakt med Rosenborg. Avtalen gjelder først fra 1. januar neste år, hvilket betyr at spissen skal spille høstsesongen for sin nåværende klubb Roskilde.

Nielsen er forberedt på at overgangen blir stor når ferden går til Trondheim over nyttår, men er ikke bekymret for at omstillingen fra nivå to i dansk fotball skal bli for krevende.

– Det er uten tvil stor forskjell på nivået. Derfor er det kanskje sunt at jeg blir i Roskilde dette halvåret og spiller fast i 1. divisjon, slik at jeg får et høyere nivå i beina. Det er et stort sprang fra Roskilde til Rosenborg, og jeg er veldig klar over at man må venne seg til tempoet. Jeg er også innforstått med at jeg nok får sjokk i starten, fordi det kommer til å gå betydelig hurtigere. Men når jeg har trent litt, skal jeg nok komme opp i rett tempo, sier Nielsen til tipsbladet.dk.

20-åringen legger videre ikke skjul på at han har vært gjennom et begivenhetsrikt år både på fotballbanen og i privatlivet. Forrige sesong ble han toppscorer i 2. divisjon avdeling øst i Danmark med 34 mål, og fikk særlig mye medieomtale da han underveis i sesongen gjorde 15 mål på fem kamper.

– Det kom mer press, mer medieomtale og mer søkelys på meg. Selv syntes jeg bare det var gøy at jeg fortsatte å score mål. Jeg elsker å kjenne presset, og det var kjempeartig å bli landskjent og å bli nevnt utenfor landets grenser, sier den blivende RBK-spilleren.

Og etter et turbulent år på flyttefronten gleder han seg til å slå rot.

– Plutselig skulle barndomshjemmet mitt selger, så vi hadde ikke noe sted å bo. Der hvor mine foreldre flyttet kunne jeg ikke bo, det var ikke plass til meg. Jeg var nødt til å bo alle mulige steder. Hos venner, og litt i bilen. Da er det jammen ikke så verst å komme til Norge plutselig. Jeg gleder meg bare, sier Nielsen.

(©NTB)