SKAL HA FÅTT VIDEOEN TIDLIGERE: Den sjokkerende voldsvideoen med Ray Rice og hans daværende kjæreste skal ha vært sendt til NFL allerede i april. FOTO: SCANPIX
SKAL HA FÅTT VIDEOEN TIDLIGERE: Den sjokkerende voldsvideoen med Ray Rice og hans daværende kjæreste skal ha vært sendt til NFL allerede i april. FOTO: SCANPIX

Amerikansk politi: – NFL fikk videoen for fem måneder siden

Men NFL-ledelsen mener de ikke har sett skandalevideoen med Ray Rice før nå.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Mandag ble skandalevideoen der NFL-stjernen Ray Rice skambanker kona si lekket på nett.

Baltimore Ravens-spilleren fikk umiddelbart fyken, ble utestengt av National Football League (NFL) på ubestemt tid og møtte blant annet fordømmelse fra Hollywood.

Hendelsen fant sted 15. februar i år og Rice slapp unna med to kampers karantene for overfallet. Den milde straffen skapte reaksjoner, men NFL har unnskyldt seg med at de ikke hadde tilgang til - eller hadde sett - overvåkningsvideoen som viser voldshandlingen. NFL hevder de så videoen for første gang mandag. 

Sendte videoen i april

Den påstanden blir nå utfordret av en anonym politimann som Associated Press (AP) har snakket med.

Personen hevder at han sendte NFL videoen allerede for fem måneder siden, og at han har et lydklipp som beviser at NFL mottok klippet. Politimannen påpeker samtidig at han ikke hadde noen ytterligere kommunikasjon med forbundet, og at han ikke vet sikkert hvorvidt noen i NFL-ledelsen faktisk har sett videoen.

NFL tar uansett påstandene på alvor, og har nå varslet full gjennomgang.

– Vi kjenner ikke til dette. Vi vet ikke om noen på vårt kontor hadde tilgang til eller har sett videoen før den ble lagt ut på nettet mandag. Men vi skal undersøke dette, sier NFL-talsmann Brian McCarthy.

Offeret raser mot media

Rices kone Janay Palmer giftet seg med NFL-stjernen først etter det voldelige overfallet. Hun gikk tirsdag til frontalangrep mot mediene for publiseringen av videoen.

– Ingen vet hvilken smerte media og uønskede meninger fra offentligheten har kostet min familie. Å få oss til å gjenoppleve et øyeblikk i livet vi angrer hver deg er helt fryktelig, sa hun.