– Falcao er en av verdens beste. Den første ballen han fikk på trening satt i mål

United-manager Louis van Gaal forventer store ting av sin nye signering. 

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Manchester United var en av de mest aktive Premier League-klubbene på overgangsmarkedet denne sommeren og høsten.

Før Deadline Day forrige uke hentet United inn seks profilerte stjerner, inkludert Radamel Falcao og Daley Blind.

Stjerneduoen ble endelig presentert som United-spillere på en pressekonferanse torsdag.

Se opptak av pressekonferansen i videovinduet øverst!

– En av verdens beste spisser

De fleste spørsmålene handlet - ikke overraskende - om Falcao, og van Gaal legger ikke skjul på at han forventer store ting av sin nye stjernespiss.

– Da jeg fikk muligheten til å låne en spiller som Falcao var jeg ikke i tvil i det hele tatt. Han er en av verdens beste spisser. Den første ballen han fikk på trening i dag satt rett i mål. Han viste seg frem allerede på den første treningen, sier United-manageren.

– Samtidig så legger jeg stort press på ham ved å si dette. Jeg vet hvor vanskelig det er å komme fra en annen klubb og til Manchester United, legger van Gaal til.

United-sjefen innrømmer også at det var lettere å la Danny Welbeck (til Arsenal) og Chicharito (til Real Madrid) forlate Old Trafford da Falcao var på vei inn.

– Vi hadde snakket med både Danny og Chicharito før Falcao var aktuell. Men alt endret seg da vi kunne hente ham. Vi måtte være ærlige. I tillegg har vi mange unge spillere som kan kjempe om de plassene, sier van Gaal.

– Welbeck har ikke samme statistikk som Rooney

Managerveteranen mener uansett at Welbeck hadde fått sin sjanse i United-drakta.

– Welbeck hadde vært her siden han var ni år, og var her i tre år etter oppholdet i Sunderland. Men han har ikke samme statistikk som Van Persie og Rooney. Det var derfor vi lot han gå. Men også på grunn av Falcao og de unge spillerne som er på vei opp, sier van Gaal.

Den myndige United-manageren tror ikke det vil bli noe problem å integrere de nye spillerne inn i United-troppen, selv om klubben har hatt en svært svak sesongstart.

– Vi har kjøpt fem spillere og hentet én på lån. Samtidig har vi latt 14 spillere gå. Å få disse seks spillerne til å passe inn for 14 blir ikke så vanskelig, sier han med et smil.

Falcao: – Ønsker å bli værende her

Falcao selv gleder seg stort til å ikle seg klubbens kjente og helrøde drakt.

– Jeg er veldig glad for å være her. Det er en stor utfordring for meg, men jeg har alltid drømt om å spille for en klubb som Manchester United, sier han.

Og kommer med et sitat som utvilsomt vil glede United-fansen:

– Flere spillere har kommet inn denne sesongen, og jeg tror Manchester United vil bygge et godt lag både nå og fremover. Jeg ønsker å bli værende her og være en del av dette prosjektet.

Falcao har slitt med en kneskade tidligere i år, men er nå friskmeldt og uten problemer.

– Det kjennes bra nå. Jeg begynte å spille kamper igjen for to måneder siden, og har hatt en stor forbedring den siste måneden. Jeg har scoret flere mål, og det er viktig for en spiss. Jeg har troen på min fysiske form og er trygg på kneet mitt, sier han.

Den tidligere Atlético- og Monaco-spilleren tror også han vil tilpasse seg bra i både United som klubb og Manchester som by.

– Manchester United har flere gode spillere, og det gjør det lettere å spille god fotball her. Jeg er også vant til å bo i byer som dette. Jeg tror ikke jeg vil ha noen problemer med å tilpasse meg her, sier Falcao.