INDIA, NESTE: Nicolas Anelka er klar for Mumbai FC. FOTO: SCANPIX
INDIA, NESTE: Nicolas Anelka er klar for Mumbai FC. FOTO: SCANPIX

Anelka har funnet seg ny klubb

Franskmannen gjenforenes med Fredrik Ljungberg i Indian Super League.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Nicolas Anelkas innholdsrike fotballkarriere får nå et nytt kapittel. 35-åringen har skrevet under på en korttidskontrakt med den indiske toppklubben Mumbai City FC.

Det bekrefter hans agent Alexander Garini til violanews.com.

Dermed blir Anelka gjenforent med sin gamle Arsenal-lagkamerat Fredrik Ljungberg.

Spisstjernen får også møte andre tidligere toppspillere som har meldt overgang til den hardtsatsende Indian Super League.

Alessandro Del Piero fronter laget Delhi Dynamos, Robert Pires spiller for FC Goa, David Trezeguet aksler drakta til FC Pune City, mens keeperveteranen David James er spillende trener for Kerala Blasters. 

Tidligere toppspiller Peter Reid er for øvrig treneren til Mumbai City FC.

Gjorde omdiskutert hilsen

Anelka har stått uten arbeidsgiver etter at han forlot West Bromwich på tampen av forrige sesong. Veteranen ble gitt fem kampers karantene etter sin kontroversielle quenelle-hilsen i romjula i fjor.

Det er en feiring som er gjort kjent av den franske komikeren Dieudonne - som er god venn av Anelka - og er koblet til antisemittisme. Gesten er blitt kalt en omvendt nazihilsen av jødiske grupper i Frankrike. Andre har hevdet det bare er en protest mot det etablerte samfunnet.

Anelka selv hevder det ikke var rasistisk motivert, men kun en hilsen til Dieudonne.

Få dager etter den nye omtalte episoden gikk både WBA-ledelsen og Anelka ut og sa at det ikke skulle gjenta seg.

– Klubben anerkjenner at Nicolas' feiring har såret og støtt noen personer. Klubben har bedt Nicolas om å ikke gjøre den samme gesten igjen. Han aksepterte dette, meldte WBA da.

Sponsoren trakk seg

Det fikk likevel konsekvenser. I slutten av januar bestemte Zoopla, WBAs hovedsponsor, seg for å droppe å forlenge sponsoratet etter sesongen.

– Vi har vurdert handlingen til Anelka og bestemt oss for å fokusere på andre markedsføringsaktiviteter etter sesongen, het det i en uttalelse.

I februar kom også dommen fra det engelske fotballforbundet (FA): Anelka ble illagt en bot på 800.000 kroner, i tillegg til en fem kamper lang suspensjon.