Her står det en sjelden sportsbil

Gjemt i et falleferdig skur i 30 år – så ble den oppdaget.

Tenk deg dette synet - i et falleferdig skur. Her har Corvetten stått i 30 år - før den endelig fikk komme ut igjen. Foto: Barnfinds.
Tenk deg dette synet - i et falleferdig skur. Her har Corvetten stått i 30 år - før den endelig fikk komme ut igjen. Foto: Barnfinds.

I 1965  kunne en - med rette - stolt eier hente ut sin nye bil. Ikke en hvilken som helst bil heller.

Vi snakker om en Chevrolet Corvette Sting Ray cabriolet. En knallrød sådan. En bil som den gang den var ny,  nesten allerede var å regne for en sportsbil-legende.

Ikke nok med det. På optionlista har denne eieren krysset av for motor med Rochester fuel injection-system. Vi snakker altså om en seriøs "versting" her.

Ikke bare ga denne motoren herlig V8-bromming. Den hadde krefter nok til å gi de smale diagonaldekkene store utfordringer med å bite seg fast i asfalten også.

Chevrolet Corvette: Du kan gjøre et kupp på sportsbil-ikonet

Unik sportsbil

For å matche den økte effekten som dette systemet ga, hadde disse bilene også andre, kraftigere bremser enn de med forgasser. Så få som bare 771 biler ble levert med fuel injection motor det året.

Vi snakker med andre ord om en ganske unik doning her.

Troll av eske

Men livet er lunefullt, enten man er bil eller menneske. Riktig hva som ble bilens skjebne vet få - om noen. Det vi vet er at den nylig dukket opp igjen, nesten som troll av eske, i et mildt sagt værbitt skur i en bakhage i USA.

Det var en litt nysgjerrig kar ved navn Stephen som en dag falt for fristelsen til å titte inn i det falleferdige skuret.

Han forteller selv historien til den amerikanske nettsiden Barnfinds, en entusiastside nettopp for låvefunn, om vi fornorsker det hele en liten smule. 

Spinnvill muskelbil ut i dagslyset etter 32 år i skjul

Overrasket

Vi kan jo bare tenke oss Stephens ansiktsutrykk da han løftet på den fillete presenningen og tittet inn. Overraskelsen ble neppe mindre da han etter hvert oppdaget at dette var en av de sjeldne fuel injection-bilene.

Ofte er det jo noen skikkelige sære, nærmest mannevonde, stabeist som eier slike biler. Og som nekter å selge - uansett. Men hederlige unntak finnes. Heldigvis.

Stephen forteller til Barnfinds at han ganske snart fikk en avtale med eieren om å overta bilen. 

Dette er egentlig en helt unik sportsbil

Raste sammen

Det var tydeligvis på høy tid å få bilen ut av skuret. For da skuret ble ryddet og bilen forsiktig skulle slepes ut, så holdt hele greia på å kollapse. Heldigvis klarte bilen seg uten store skader.

Bilen skal ha stått i skuret i 30 år, og så mange år med stillstand gjør noe med biler. Selv om de står under tak er ikke fukt og kondens til å unngå. Mugg og rust - selv om karosseriet her er i glassfiber - vil komme.

Lover full gjennomgang

Den unike fuel injection-motoren har også forsvunnet under livsløpet. Selv om bilen ser rimelig grei ut på bildene, er en full gjennomgang uunngåelig.

Bilen skal nå restaureres, forteller Stephen, som sikkert er like stolt og opprømt som den aller første eieren var - for snart 50 år siden!

Vi ønsker både bil og eier både hell og lykke til videre!

Les også: Unik bil funnet i låve etter 41 år!