For Jørn Trollebø Kvalheim (22) var det ekstra nervepirrende å stille til «Idol»-audition i Oslo. Bak dommerbordet sitter nemlig ett av hans store forbilder, Kurt Nilsen (35). 

– Han er så flink! Han har så kontroll på stemmen sin. Å kunne spille for ham og høre hva han synes om det jeg gjør, å få lov til det er stort, sier 22-åringen.

– Jeg har alltid hatt lyst til å kanskje bli like god som ham til å synge, å ha like mye følelser i det jeg gjør. Musikk handler om å få frem følelsene i det du gjør. Jeg håper at jeg får formidlet alle følelsene jeg har i kroppen, jeg håper det smitter over i dommerpanelet og at jeg kanskje klarer å røre noe i dem, fortsetter han.

Kurt: – Kanskje det kuleste jeg har hørt i år

I onsdagens episode fikk seerne se at Jørn til tross for nerver gutset på og dro i land «Love Is All» av The Tallest Man On Earth.

Kurt Nilsens ros lot ikke vente på seg.

– Dette er kanskje det kuleste jeg har hørt så langt i år. Dette var så usedvanlig fett å høre på. Du har så kul stemme og du spiller dritbra og du er en kul fyr ... Dette er grunnen til at jeg er med i dette programmet. Tusen takk!

Fikk gruppeklem og uante mengder ros

Den tidligere «Idol»-vinneren var ikke den eneste som lot seg berøre og begeistre av 22-åringen.

– Jørn, du kommer inn her på en merkelig måte og ser ut som om du akkurat har blåst i land med den sveisen der. Jeg tenker «Jesus, hva skal vi høre nå?». Og så er det helt rått! I love it! sa Esben «Dansken» Selvig.

– Jeg fikk frysninger, men ble varm inni meg. Det var ekstremt fint, mente Tone Damli Aaberge.

Også Gunnar Greve Pettersen var over seg av begeistring. 

– Alle vi som sitter bak her har jobbet med, for og av musikk og underholdningsbransjen i størstedelen av livet. Det er noen dager innimellom hvor musikkbransjen føles litt kjedelig. Sånne folk som deg får i alle fall meg til å bli sinnssykt glad for at jeg driver med dette! Tusen takk skal du ha!

Og med fire ja fra dommerne, i tillegg til en velfortjent gruppeklem, er Jørn videre til dommerutvelgelsen i årets «Idol».

Se årets første dommerutvelgelse fredag klokken 20.00 på TV 2.

Se ALLE årets auditions her!

Vis flere