«Idol»-dommerne ble blåst av banen av Jørns sangstemme

Se hvordan det gikk da han sang foran sitt store forbilde Kurt Nilsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For Jørn Trollebø Kvalheim (22) var det ekstra nervepirrende å stille til «Idol»-audition i Oslo. Bak dommerbordet sitter nemlig ett av hans store forbilder, Kurt Nilsen (35). 

– Han er så flink! Han har så kontroll på stemmen sin. Å kunne spille for ham og høre hva han synes om det jeg gjør, å få lov til det er stort, sier 22-åringen.

– Jeg har alltid hatt lyst til å kanskje bli like god som ham til å synge, å ha like mye følelser i det jeg gjør. Musikk handler om å få frem følelsene i det du gjør. Jeg håper at jeg får formidlet alle følelsene jeg har i kroppen, jeg håper det smitter over i dommerpanelet og at jeg kanskje klarer å røre noe i dem, fortsetter han.

Kurt: – Kanskje det kuleste jeg har hørt i år

I onsdagens episode fikk seerne se at Jørn til tross for nerver gutset på og dro i land «Love Is All» av The Tallest Man On Earth.

Kurt Nilsens ros lot ikke vente på seg.

– Dette er kanskje det kuleste jeg har hørt så langt i år. Dette var så usedvanlig fett å høre på. Du har så kul stemme og du spiller dritbra og du er en kul fyr ... Dette er grunnen til at jeg er med i dette programmet. Tusen takk!

Fikk gruppeklem og uante mengder ros

Den tidligere «Idol»-vinneren var ikke den eneste som lot seg berøre og begeistre av 22-åringen.

– Jørn, du kommer inn her på en merkelig måte og ser ut som om du akkurat har blåst i land med den sveisen der. Jeg tenker «Jesus, hva skal vi høre nå?». Og så er det helt rått! I love it! sa Esben «Dansken» Selvig.

– Jeg fikk frysninger, men ble varm inni meg. Det var ekstremt fint, mente Tone Damli Aaberge.

Også Gunnar Greve Pettersen var over seg av begeistring. 

– Alle vi som sitter bak her har jobbet med, for og av musikk og underholdningsbransjen i størstedelen av livet. Det er noen dager innimellom hvor musikkbransjen føles litt kjedelig. Sånne folk som deg får i alle fall meg til å bli sinnssykt glad for at jeg driver med dette! Tusen takk skal du ha!

Og med fire ja fra dommerne, i tillegg til en velfortjent gruppeklem, er Jørn videre til dommerutvelgelsen i årets «Idol».

Se årets første dommerutvelgelse fredag klokken 20.00 på TV 2.