– Norge spiller mye bedre fotball nå enn tidligere

Spillerne på landslaget nekter å skrinlegge Norges EM-sjanser etter kun én kamp.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Ullevaal (TV 2): Norge hadde ikke en eneste avslutning på mål og tapte fullt fortjent 0-2 i EM-kvalifiseringskampen mot Italia tirsdag kveld.

Se sammendrag øverst. (Video med tillatelse fra TV Norge)

Samtidig vant Norges antatt største rivaler om EM-billettene, Kroatia og Bulgaria, henholdsvis sine kamper mot Malta og Aserbajdsjan.

– Ingen hadde trodd vi skulle slå Italia
Men spillerne på landslaget nekter å gi opp håpet om å se Norge i EM i Frankrike om to år allerede.

– Folk må ikke legge vekt på én kamp. Ingen hadde trodd vi skulle slå Italia. Både Italia og Kroatia er fotballstormakter, og kommer til å kjempe om å bli nummer én og to. Vi må bare slå resten av lagene i gruppen, så får vi se hvor vi står til slutt. Ingen må dømme oss etter én kamp, fastslår Norwich-proffen Alexander Tettey.

– Spiller bedre fotball nå enn før
Angriperen Joshua King er klar på at Norge spiller bedre fotball nå enn tidligere.

– Alle gutta på laget har tro på Høgmo, og ser hva han prøver på. Norge spiller bedre fotball nå enn før, hvis ikke hadde ikke 26.000 tilskuere møtt opp på Ullevaal. Høgmo er en flink trener som har startet et prosjekt, selv om det ikke har gått helt etter planen etter ett år, poengterer Blackburn-proffen.

Mats Møller Dæhli vet ikke hvor lang tid det vil ta før Høgmos prosjekt er fullført.

– Det eneste jeg kan si er at vi gjør alt vi kan for å jobbe med spillestilen vår. Hvor lang tid det tar før det sitter helt vet jeg ikke. Vi skal uansett gjøre alt vi kan for å vinne de to neste kampene, fastslår han overfor TV 2 Sporten.

– Føler vi ikke er på etterskudd allerede
Stefan Johansen vil ikke høre snakk om at Norge ikke er gode nok til å kvalifisere seg til EM.

– Italia er et kvalitetslag, men vi hadde håp om å gjøre det bedre mot dem. Italia kommer mest sannsynlig til å vinne gruppen, sier Deilas elev i Celtic, før han fortsetter:

– Vi føler ikke at vi ikke er på etterskudd allerede. Vi har ståltroen på at vi skal gå gjennom kvalifiseringen og klare å kvalifisere oss. Vi er ikke redde for de kampene som venter, sier han.

– Men er det mer realistisk å tenke på VM 2018?

– Nei, det er det ikke. Vi tenker fremdeles på EM 2016. Vi har spilt en kamp, hvorfor skal vi ikke tenke på å kvalifsere oss der, spør Johansen en småirritert tilbake.

– Italia-kampen ga oss god læring
Landslagssjef Per-Mathias Høgmo mener oppgjøret mot Italia var god læring.

– Vi har et svært ungt lag, men mangler litt rutine. I så måte ga Italia-kampen oss en god læring som vi tar med oss videre, mener Høgmo.

– Det er mye positivt vi tar med oss fra denne kampen og nå gleder vi oss til å møte Malta borte, konstaterer han.