DØDE: Natt til 3. august i 2013 døde Linn Madelen Bråthen. Politimannen Lars Trøen van Hoegee er tiltalt for å ha forlatt henne i hjelpeløs tilstand. (Foto: Privat/TV 2)
DØDE: Natt til 3. august i 2013 døde Linn Madelen Bråthen. Politimannen Lars Trøen van Hoegee er tiltalt for å ha forlatt henne i hjelpeløs tilstand. (Foto: Privat/TV 2)

Venninner tror Linn Madelen konfronterte politimannen med sex-meldinger på brua

NEDRE TELEMARK TINGRETT (TV 2): Linn Madelen Bråthen skal ha fortalt flere venninner at hun opplevde kontakten med politimannen som belastende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere venninner av Linn Madelen Bråthen skal i dag vitne i Nedre Telemark tingrett.

Tre av venninene, som allerede har vitnet i saken, forteller at Bråthen opplevde de seksuelle tilnærmingene fra politimannen som svært belastende.

DIREKTE: FØLG RETTSSAKEN I VÅRT LIVESENTER

Ville avslutte kontakten

På vårparten i 2013 fortalte Linn Madelen for første gang til bestevenninen om innholdet i den omfattende kontakten hun hadde med politimannen. 

– Hun fortalte på et tidspunkt at de hadde hatt en del sms-kontakt, og at han ønsket mer enn bare vennskap. Hun fortalte også om seksuelle meldinger, fortalte venninnen i retten.

Som TV 2 tidligere har omtalt, har det blitt sendt til dels grove seksuelle meldingene mellom Bråthen og politimannen gjennom Skype og sms. I tillegg skal Linn Madelen ha forklart venninnene om andre seksuelle tilnærminger fra den tiltalte. 

Ifølge flere av venninene som har vitnet i retten onsdag, ønsket Bråthen å avslutte denne kontakten med politimannen. Hun skal ha hatt dårlig samvittighet overfor samboeren sin, og skal ha spurt flere venninner om råd om hvordan hun kunne få slutt på det. 

– Jeg tror at det har vært en spøkefull tone i begynnelsen, men nå hadde det gått for langt. Hun nevnte flere ganger at hun ville ut av det. Nå ville hun konfrontere tiltalte og be ham om å slutte, sa den venninnen i retten.

Konfrontasjon

To av venninnene som vitnet onsdag morgen, reagerte da de fikk vite at politimannnen var den siste som hadde sett Linn Madelen i live på Breviksbrua natt til 3. august i fjor.

– Jeg forstod ikke hvorfor hun var der sammen med Lars. Jeg tenkte at hun hadde blitt drept. Jeg visste at hun ønsket å konfrontere tiltalte om meldingene og at hun ville ha slutt på det, forklarte den ene venninnen.

– Tror du at det skjedde en konfrontasjon på brua, spurte aktor Omholt.

– Jeg tror det har vært en konfrontasjon, ja.

Ingen av venninnene som har vitnet onsdag tror at Linn Madelen og politimannen har hatt sex. Dette er i tråd med hans forklaring i retten.