Venstrehendte raser etter Apple-lanseringen

– Apple gir de venstrehendte finger'n, buldres det etter at Apple Watch ble lansert. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var med brask og bram at Apple tirsdag lanserte to nye telefoner og ei klokke.

KNOTT TIL BESVÆR: Det er den lille knotten du ser til høyre for skjermen som får venstrehendte til å buldre. Foto: Apple
KNOTT TIL BESVÆR: Det er den lille knotten du ser til høyre for skjermen som får venstrehendte til å buldre. Foto: Apple

Se video fra lanseringen øverst i saken!

Det er klokka, Apple Watch, som kommer til å koste rundt 2200 kroner i USA.

Klokka har fått venstrehendte til å rase, skriver Slash Gear.

Under tirsdagens presentasjon ble bruken av Apple Watch demonstrert på en venstre hånd, slik at høyre hånd kan brukes til å kontrollere duppeditten.

Flere venstrehendte føler seg glemt. For hvordan skal den brukes på høyre hånd, spør mange seg om på Twitter. 

Det er klokkas Digital Crown-funksjon som kan bli vrient for venstrehendte. Med en liten knott, som er plassert på høyre siden av klokka, skal en med høyrehånda kunne scrolle, zoome og navigere på skjermen. 

Enkelte mener at funksjonen er Apples måte å rekke finger'n til venstrehendte. Andre har startet en innsamlingsaksjon på Change.org for å få Apple til å lage en spesialklokke til dem.

Laget kun for høyrehendte?

Det er håp i sikte. Mac Rumors skriver at Apple etter hvert kommer til å gjøre klokka tilgjengelig for venstrehendte også, ved at skjermen kan bli snudd opp ned slik at klokka kan plasseres på høyre hånd.

Men, den omdiskuterte knotten kommer da til å være nederst til venstre for klokkeskjermen, slik at navigeringen kanskje ikke blir helt optimal for venstrehendte likevel. 

Under kan du lese flere reaksjoner fra venstrehendte:

Statussymbol

Professor ved BI, Tor W. Andreassen, synes designet på de nye Apple-produktene imponerte mest.

– Det kommer kjapt til å bli et statussymbol å skaffe seg de nye iPhonene, så de kommer nok til å bli populære, sier han til TV 2.

– Det mest interessante her er allikevel den nye klokka Apple Watch, som ikke bare er genial til trening, men som også ser lekker ut med et tiltalende design. Sammenlignet med Samsung-klokkene er denne mye mer elegant, og vil også bli å finne på kvinners hender i tiden fremover, tror Andreassen.

Hva tenker du om det nye betalingssystemet?

– Det er veldig spennende at mobilen nå vil fungere som en lommebok. Her får Apple en oversikt over kundenes bruk, noe som er svært nyttig i fremtiden med tanke på kommunikasjon og innovasjon, sier professoren til TV 2.