Malteser så rødt etter å ha kneet og dyttet Mandžukić

Malta fikk det tøft og tapte 0-2 mot Kroatia etter å ha blitt redusert til ti mann.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Kroatia - Malta 2-0

En suser fra Luka Modrić bare 17 sekunder ut i 2. omgang, og en scoring ti minutter før slutt sørget for at Kroatia sikret seg tre poeng mot Malta på hjemmebane i Zagreb.

Videosammendrag av kampen ser du øverst!

Men oppgjørets «snakkis» kom da kampuret på Stadion Maksimir nærmet seg 30 minutter

Et innlegg fra høyre havnet til slutt ute på venstrekanten, og etter en heftig kamp om ballen mellom hjemmelagets Mario Mandžukić og Maltas Steve Borg, svartnet det for sistnevnte.

Mandžukić, som til daglig tjener til livets opphold i Atlético Madrid, gjorde nok sitt ypperste for å provosere da han låste beina til Borg, men reaksjonen til Borg finnes det ingen unnskyldning for. Ved litt mer grundig gjennomgang av reprisen ser det ut som 26-åringen fra Malta setter kneet eller låret forholdsvis svakt i ansiktet på en sittende Mandžukić, før han skubber ham ned i bakken.

Overspilling fra kroaten eller ikke – den russiske dommeren Vladislav Bezborodov blåste i fløyten og trakk med rette det røde kortet opp av lommen. Dermed var et allerede presset Malta redusert til ti mann, mens kroatene kunne fortsette å kjøre kampen.

Noen sjanser til hjemmelaget ble det, men ingen av dem resulterte i scoring før pause.

Modrić-mål 17 sekunder ut i 2. omgang
Like etter pause derimot, skulle det ikke ta lang tid før den satt i noten for hjemmelaget. Luka Modrić knallet til fra nærmere 30 meter og sendte ballen i Malta-keeper Andrew Hoggs lengste hjørnet til 1-0.

Ti minutter før slutt økte Andrej Kramarić til 2-0 for hjemmelaget etter å ha blitt spilt fri av Hull-spiller Nikica Jelavić.

Flere mål ble det ikke, og dermed endte det 2-0 på Stadion Maksimir.

Sjekk resultatene fra EM-kvalifiseringen på altomfotball.no!