NY STOPPER: Pep Guardiola instruerer nysigneringen Mehdi Benatia under en treningsøkt mandag. FOTO: AFP PHOTO/CHRISTOF STACHE
NY STOPPER: Pep Guardiola instruerer nysigneringen Mehdi Benatia under en treningsøkt mandag. FOTO: AFP PHOTO/CHRISTOF STACHE

Roma-eier i bitter ordkrig med Bayerns nye stopperkjempe

– Han var som gift for klubben, sier James Pallotta om Mehdi Benatia.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Roma og den marokkanske midtstopperen Mehdi Benatia skilles som alt annet enn venner da 27-åringen gikk til Bayern München i sommerens overgangsvindu.

I et intervju med det tyske fotballbladet Kicker snakket Benatia ut om overgangen, som var en av sommerens store overgangssagaer.

– Walter Sabatini fortalte meg at klubben ønsket å beholde meg, men at de trengte pengene så de måtte selge meg. Det gjorde meg sint, fordi jeg ønsket å bli værende, sier 27-åringen der.

Det har fått Roma-eier James Pallotta til å tenne på alle pluggene.

Han deler ikke akkurat Benatias virkelighetsoppfatning.

– Mehdi Benatia har tydeligvis fortsatt i samme mønsteret som de siste månedene med direkte fabrikasjoner, skriver Pallotta i en uttalelse på Romas hjemmesider.

Han forklarer videre at klubben og spilleren hadde en verbal overenskomst om en lønnsøkning i juli, og at de ønsket at spilleren skulle bli værende.

Det ønsket Benatia også. I alle fall ifølge ham selv. Pallotta har en annen oppfatning.

– De følgende månedene løy ham om at han ønsket å bli, og om detaljer rundt kompensasjonen til både Rudi Garcia og lagkameratene hans. Å lyve til meg er en ting, det kan jeg håndtere. Å lyve til Rudi Garcia og lagkameratene var helt uakseptabelt for meg, tordner eieren.

– Jeg sa til Walter Sabatini at han var iferd med å bli gift for klubben og at jeg ønsket ham ut, og Rudi og Walter var enig. Det handlet ikke om penger. Det handlet om å ha karakter i garderoben. Som en Roma-supporter er jeg dypt skuffet over at en av våre spillere kunne oppføre seg på denne måten.

Roma manglet uansett ikke tilbud på midtsstopperen.

I alle fall om Benatias ord er noe å tro på.

– Både Manchester City og Chelsea ønsket meg, men klubben hadde også forespørsler fra Barcelona og Real Madrid. Bundesliga-valget har ikke vært for vanskelig. Bayern er en toppklubb. De gir muligheten til å kjempe i alle turneringer, sier Benatia til Kicker.