STJERNETRIO: Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og Radamel Falcao er alle på listen. MONTASJE: NTB scanpix
STJERNETRIO: Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og Radamel Falcao er alle på listen. MONTASJE: NTB scanpix

Lister opp Europas mest verdifulle fotballstjerner

Nettside med oversikt over de 100 spillerne med størst markedsverdi. 

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Fotball er stor økonomi, og store verdier knyttes til fotballspillere.

Noen er mer verdt enn andre, og den anerkjente overgangsnettsiden transfermarkt.de har samlet sammen en oversikt over de 100 spillerne de har vurdert til å ha den høyeste markedsverdien i Europa.

Den er klar i sin tale - de mest verdifulle fotballspillerne i Europa spiller ikke i England og Premier League.

De er i Spania og La Liga, nærmere bestemt Barcelona og Real Madrid.

Kun Falcao

Av de ni mest verdifulle er det kun en som tjener penger til livets opphold i England: Manchester Uniteds deadline day-signering Radamel Falcao.

Han er sågar fremdeles eid av Monaco.

Engelske klubber satte overgangsrekord i sommerens vindu med en total pengebruk på i overkant av 800 millioner pund (8 milliarder kroner), men kun Falcao og Manchester Uniteds storkjøp Ángel di María er blant de 25 mest verdifulle. Di María er på en delt 10.plass.

Luis Suárez forlot Premier League og Liverpool til fordel for Barcelona, og 27-åringen inntar femteplassen på oversikten.

Historisk høy markedsverdi

Den toppes ikke overraskende av Suárez' klubbkamerat Lionel Messi, som ifølge transfermarkts beregninger har en markedsverdi på 980 millioner kroner. Det er det høyeste i nettsidens historie.

Real Madrids Cristiano Ronaldo er nummer to - kanskje overraskende langt bak med en markedsverdi på 815 millioner kroner. Sommerens Galactico-signering James Rodríguez inntar sjetteplassen.

Eden Hazard (Chelsea) er den tredje mest verdifulle Premier League-spilleren, bak Manchester Uniteds sommersigneringer. Deretter følger Wayne Rooney (Manchester United), Sergio Agüero (Manchester City) og Mesut Özil (Arsenal).

Liverpools mest verdifulle spiller etter Suárez-salget er nysigneringen Mario Balotelli. Han er imidlertid bare nummer 72 på listen, med en verdi på 220 millioner kroner.

Hva mener du om listen? Si din mening i kommentarfeltet.