SUGER TIL: Kristen Stewart og Robert Pattinson som henholdsvis «Bella Swan» og «Edward Cullen» gjør enorm suksess i «Twilight»-filmene.
SUGER TIL: Kristen Stewart og Robert Pattinson som henholdsvis «Bella Swan» og «Edward Cullen» gjør enorm suksess i «Twilight»-filmene.

Selverklært vampyr skapte leserstorm: Kan man leve av blod? Her er
det overraskende svaret

Dansk mann mener at menneskeblod har gjort ham sunnere og friskere. Og kanskje lyver han ikke...

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV-serier og filmer som «True Blood», og «Vampire Diaries» og «Twilight» har gjort mange fascinert av vampyrer.

Enkelte er til og med blitt overbevist om at de virkelig er det. 

19. august i år troppet Cameron Frost (19) år opp i redaksjonslokalene til Lokalavisen Vejle i Danmark for å fortelle om sitt liv som vampyr i Danmark.

Han vakte oppsikt da han med sin bleke hud, tynne kropp og klorblekede hår henvendte seg i resepsjonen for å fortelle. 

«Da han dukket opp, hadde han nesten skremt livet av en av avisens mediekonsulenter som sitter i nærheten av resepsjonen. Plutselig stod han bare der. Og hvisket over skranken: «Skriver dere også om vampyrer i avisen?», meldte avisa.

Frost hevder at blod er en nødvendighet for ham minst én gang i uken. Han sier også at han er allergisk mot melk. 

«Min fysiske tilstand blir bedre, og smertene i musklene mine forsvinner. Jeg blir energisk, og jeg kommer til å se sunnere ut. Normalt sier folk, jeg ser veldig syk ut».

Blodet er som en rød biff

Flere av avisas lesere har henvendt seg til redaksjonen for å få svar på om det virkelig er mulig å leve av blod.

Blodbanken ved Rigshospitalet forteller Forskning.no at jo, det kan man. Men ikke så veldig lenge. 

– Men man kan godt innta 1–1,5 liter blod om dagen og da være godt dekket inn med karbohydrater, proteiner og fett. Det har sammensetning som en rød biff, sier Morten Bagge Hansen, som er klinikksjef ved Blodbanken, til nettstedet.

Men - blodet inneholder ikke de viktige vitaminene som kroppen trenger. Derfor kan man ifølge klinikksjefen kun leve «en god stund» på kun blod.

Farlig er det heller ikke, med mindre giveren bærer på virus som HIV eller leverbetennelse.

– Blod er veldig rent – som utgangspunkt. Det er ikke særlig mange bakterier og virus i det, selv om man selvfølgelig kan bære på virus som HIV og leverbetennelse, sier han.

Vampyr-psykolog

Den selverklærte vampyren Cameron sier at blod har gitt ham enorme mengder energi. Han sier også at han går til psykolog fordi vampyrer trenger noen å prate med.

– Jeg går til psykolog fordi, når man er vampyr, er det vanskelig å skaffe seg venner, og så trenger man å prate med noen, sier han til den danske avisa.