Welbeck-dobbel ga England perfekt start på EM-kvaliken

Den ferske Arsenal-spissen Danny Welbeck scoret begge målene da England vant 2-0 i den vanskelige bortekampen mot Sveits.

Etter 1-0-seier over Norge i generalprøven var det alvor for England da Sveits ventet i Basel mandag. Ingen av de to lagene imponerte stort i VM. Likevel er de to lagene store favoritter til å ta seg til EM-sluttspillet fra kvalifiseringsgruppe E.

Welbeck, som på overgangsvinduets siste dag ble solgt fra Manchester United til Arsenal, scoret begge kampens mål etter pause da England fortjent vant 2-0.

Se målene i videovinduet øverst (video med tillatelse fra MAX)!

Det var langt mellom de store sjansene tidlig i kampen for England, som startet med Wayne Rooney og Welbeck helt foran, med Liverpools Raheem Sterling like bak. De tre skulle vise seg å bli avgjørende.

Englands beste mulighet før pause kom da Welbeck løp fossende inn i straffefeltet fra høyrekanten. Både Rooney og Sterling var ledige og i gode posisjoner, men den ferske Arsenal-spissens pasning mot Sterling ble for upresis.

Like før pause fikk midtstopper Phil Jones til en god heading etter et hjørnespark, men Sveits-keeper Yann Sommer vartet opp med en god redning. (©NTB)