Med en gang elevene ved KVS (Kristen videregående skole) i Lyngdal er innenfor klasseromsdøren må de sjekke inn mobilen - på mobilhotellet. 

På veggen ved inngangsdøren er det hengt opp hyller i gjennomsiktig pleksiglass. En hylle til hver av elevenes mobiltelefoner, skriver Lyngdals Avis. Før telefonen plasseres i hotellet skal den være på lydløs, og uten vibrasjon.

– Jeg er ikke i tvil om at dette funker. Jeg merker det svært godt på elevenes konsentrasjonsevne, sier lærer Olav Tjelle, som kom opp med ideen for et år siden.

FØRSTEMANN UT: Det var lærer Olav Tjelle som kom på ideen, og har testet ut mobilhotellet i et år allerede. Foto: Andreas Kjøndal
FØRSTEMANN UT: Det var lærer Olav Tjelle som kom på ideen, og har testet ut mobilhotellet i et år allerede. Foto: Andreas Kjøndal

Han testet det ut på sin egen klasse, da med en spesialombygget vinkasse, i fjor høst. Både elever og lærer var så fornøyd at resten av skolen, med de 305 elevene, har tatt mobilhotell i bruk denne høsten. 

Positive tilbakemeldinger

– Det ble tatt opp i elevrådet i løpet av fjoråret, og vi ble enige om å ta mobilhotellet i bruk på hele skolen denne høsten. Noen av elevene har vært litt skeptiske, og noen av lærerne har lurt på om det faktisk var mulig å gjennomføre, sier rektor Ståle Andersen til TV 2. 

Men noen uker inn i skoleåret har tilbakemeldingene vært positive. En av Olavs lærerkolleger sier spøkefullt at dette er det beste som har skjedd skolen. 

– Tidligere merket jeg at elevene kikket under pultene sine og flirte og lo. Da skjønte jeg jo at mobilen var fisket opp av sekken, sier Olav Tjelle. 

Regelen var tidligere at mobilen skulle ligge lydløs i sekken. Men av og til ble elevenes nysgjerrighet for stor. 

– Jeg merket det jo selv også. Det kan være vanskelig å styre unna mobilen, hvis det kommer masse tørr informasjon, sier Tjelle til TV 2. 

FORNØYD: Skolens rektor, Ståle Andersen.
FORNØYD: Skolens rektor, Ståle Andersen.

– Det er helt forferdelig

To av elevene som Lyngdal Avis snakker med forteller forteller at de savner mobilen sin i timene. 

– Det er helt forferdelig. Men det går bra. Vi får jo konsentrert oss mer i timen, sier Thea Bjørnstøl. 

Elisa Rebekka Stendal er enig med venninnen. Akkurat hva de tidligere har brukt mobilen til i timene er ikke så lett å få ut av dem. 

– Det er bare å ha den tilgjengelig, sier Elisa Rebekka.

Med Olavs erfaring vil dette gå seg til i løpet av kort tid. Og selv om noen har glemt å skru av vibrasjonen før besøket på hotellet, så sier han at det uansett forstyrrer langt mindre enn mobiltelefonene i sekken gjorde tidligere.