Nissan Pulsar er i landet, Brooms bilekspert fikk tatt en skikkelig titt på den allerede før lanseringen som skjer i Spania.
Nissan Pulsar er i landet, Brooms bilekspert fikk tatt en skikkelig titt på den allerede før lanseringen som skjer i Spania.

Her er Golf-rivalen i Norge - en uke før Europa-lansering 

Brooms bilekspert fikk se nærmere på den.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
annonse

Det handler blant annet om mye bil for pengene når Nissan snart skal lansere Golf-utfordreren Pulsar i Norge.

Med startpris på 218.000 kroner er Pulsar aggressivt priset. Men det kan nok også komme godt med, når den skal inn og konkurrere i en klasse som domineres av én bilmodell.

VW Golf har ikke bare gitt navn til Golf-klassen, den er også suverent mest solgt i dette segmentet.

Les mer om Golf: Nå knuser den alle konkurrentene

Virkelig tidlig ute

I dag har Brooms bilekspert Benny Christensen vært til stede under presentasjonen av flere nye Nissan-modeller i Norge. Og der fikk han også en sniktitt på Pulsar - en uke før bilen skal Europa-lanseres i Spania.

- Ja, her er vi virkelig tidlig ute. Dette er en førserie-bil, jeg tipper den er i Norge blant annet på grunn av typegodkjenning. Ingen fikk lov til å kjøre den, ja bilen er så tidlig i Norge at Nissan heller ikke ville at noen skulle sitte i den. Men ellers var det fritt fram for å studere nykommeren, forteller Benny.

Slik ser Nissan Pulsar ut bakfra. Pen, men den byr ikke på
noe vi ikke har sett tidligere.
Slik ser Nissan Pulsar ut bakfra. Pen, men den byr ikke på noe vi ikke har sett tidligere.

-Klassens beste bil - her kan du lese testen av Qashqai

Ikke utagerende

- Hvordan er førsteinntrykket av Pulsar i "levende live"?

- Nissan er inne i en god periode designmessig. Nye Qashqai leder an der, og vi ser også mange elementer fra Qashqai i Pulsar. Jeg synes spesielt fronten er vellykket. Hekken domineres av store baklykter, også de med en betydelig familielikhet. Fra siden er det litt mer anonymt. Det er ikke en bil som skiller veldig fra mengden dette, men i denne klassen er det jo ikke mange som står ut med utagerende design, sier Benny, som mener Nissan har flere gode kort på hånden i forbindelse med denne lanseringen.

- De har kjempesuksess med både Leaf og Qashqai om dagen. Det betyr mange kunder i butikkene, og dermed også gode muligheter til å eksponere en modell som dette, fastslår Benny.

Man kan nesten si ar Nissan Pulsar er en Qashqai  i personbilutgave. Det er tydelige familielikheter.
Man kan nesten si ar Nissan Pulsar er en Qashqai  i personbilutgave. Det er tydelige familielikheter.

Golf mot resten

Med unntak av Toyota Auris, har de japanske produsentene slitt tungt med å hevde seg i denne bilklassen, der Golf stikker av med de langt fleste kundene. 

- Tror du Pulsar kan klare å ta opp kampen mot Golf?

-  I denne klassen er det nok litt "Golf mot resten". Men i forhold til biler som Auris, Peugeot 308 og Kia c'eed bør Pulsar absolutt kunne hevde seg. Kanskje vil den nok også appellere til endel Qashqai-kunder som ikke føler de trenger en høyreist bil, plassforholdene er nok ganske like her. 

Like - men du bør velge bilen til venstre

God tid før jul

Med startpris på 218.000 kroner, er Pulsar rundt 30.000 kroner billigere enn Golf. Nissan tilbyr også mye fint utstyr her, både på komfort- og sikkerhetsfronten. 

I starten kommer den med to ganske nøkterne motorer, men en 190-hesters bensinmotor er også på vei. Det bør gi solide prestasjoner i en såpass kompakt bil.

Interiørmessig følger Pulsar opp det vi ser på nye Qashqai. Det betyr et relativt påkostet interiør, med materialvalg og design på linje med de beste konkurrentene.

Norsk og utenlandsk presse får prøve bilen for første gang i neste uke. Da inviterer Nissan til den første testkjøringen.

Så er det klart for lansering i oktober/november, det betyr at de første norske kjøperne får bilene sine i god tid før jul. 

Spennende elbil - her blir det virkelig mye bil for pengene

Fine  materialer og mye utstyr gjør at den opplevde
kvaliteten innvendig kan matche de beste konkurrentene.
Fine  materialer og mye utstyr gjør at den opplevde kvaliteten innvendig kan matche de beste konkurrentene.

Pulsar tar over fra en bil som aldri ble erstattet - les mer om den her:

Laster inn forumet...