MØTTE PRESSEN: Vegard Forren under pressemøte på Hotel Bristol lørdag før EM-kvalifiseringskampen mot Italia.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
MØTTE PRESSEN: Vegard Forren under pressemøte på Hotel Bristol lørdag før EM-kvalifiseringskampen mot Italia. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

– Kjempetabbe av Marcus Pedersen å velge Brann

Vegard Forren om landslagskameraten som droppet Molde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

OSLO (TV 2): – I Molde ville han blitt satset på, kommet til flere sjanser og fått en helt annen og mye mer harmonisk utvikling som fotballspiller. Når Marcus Pedersen velger å vektlegge andre motiver enn de rent sportslige, sier det i grunnen alt om hvorfor han gikk til Brann, sier Vegard Forren til TV 2.

– Før Stadion-kampen mot Molde hørte vi bare om alle pengene og om festlige Bergen by. Med tanke på ferdighetsutvikling og videre karriere må et kriserammet Brann være et blindspor. I mine øyne gjorde Marcus Pedersen en kjempetabbe da han valgte rødtrøyene fremfor Molde.

Før privatlandskampen mellom England og Norge på Wembley kalte han Wayne Rooney «lubben».

Nå langer Vegard Forren ut mot spissen Brann bruker millioner på - i et halvt desperat forsøk på å karre seg bort fra nedrykksplassen i Tippeligaen.

– Tor Ole (Skullerud) har stor sans for Marcus Pedersen og ville ha ham til klubben for å satse på ham. Vi var helt sikre på at den tidligere Strømsgodset-spissen var klar for Molde da sjokkmeldingen om en overgang til Brann plutselig kom.

– Men dere har jo så mange klassespisser fra før?

– Marcus Pedersen ville uansett fått rikelig med spilletid og optimale utviklingsmuligheter i Molde. Hos oss ville han vært en av flere og fått tid og anledning til å spille seg i form ved å starte rundt halvparten av kampene. I Brann blir han kalt «frelser» og spiller hele tiden uten å være i nærheten av den formen situasjonen krever. Mot Molde i Bergen vant han ikke en eneste duell, poengterer kampens matchvinner.

Fra stopperplass dundret Vegard Forren ballen i Brann-krysset etter corner.

Marcus Pedersen spilte halvannen omgang av Norges privatlandskamp mot Forente arabiske emirater i Stavanger 27. august, men er ikke med i troppen til møtene med England på Wembley sist onsdag eller Italia på Ullevaal kommende tirsdag.