STILLER: Partisekretær i Arbeiderpartiet Raymond Johansen vil lede Byrådet i Oslo. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
STILLER: Partisekretær i Arbeiderpartiet Raymond Johansen vil lede Byrådet i Oslo. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Raymond Johansen er Aps kandidat som byrådsleder

Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen stiller som kandidat til byrådsleder i Oslo, melder Dagsavisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dersom Oslo Arbeiderparti sine medlemmer mener at jeg kan bidra til å vinne tilbake makta i den byen jeg er så glad i, stiller jeg meg til disposisjon, sier Johansen i en skriftlig uttalelse til Dagsavisen.

Dermed må Arbeiderpartiet finne nye personer i to av de tre i toppledelsen. Torsdag opplyste Helga Pedersen at hun ikke tar gjenvalg som nestleder i partiet.

Varaordfører i Oslo, Libe Rieber-Mohn skriver i dag at hun ikke stiller til gjenvalg.

– Jeg har i dag gitt beskjed til nominasjonskomiteen i Oslo Arbeiderparti at jeg ikke ønsker gjenvalg til Oslo bystyre eller stille som byrådslederkandidat, skriver hun i en pressemelding.

– Jeg har vært, og er fortsatt, av den oppfatning at Oslo Arbeiderparti har mye å tjene på å være et samlet fylkeslag. Et fokus på personer og konflikter ødelegger både for politikkutvikling og mulighet for byrådsskifte i Oslo, heter det videre.

– Oslo trenger et parti med ambisjonene og de gode løsningene der dagens borgerlige byråd ikke klarer å gjøre jobben. Jeg ønsker derfor Raymond Johansen hjertelig velkommen tilbake i Oslo-politikken, skriver Rieber-Mohn. (©NTB)