Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Se Carlsen-Caruana kun i livesenteret på tv2.no fra kl. 20.55

Fabiano Caruana står med sju av sju mulige seiere i tidenest sterkeste sjakkturnering - Sinquefield Cup.

En formsvak Magnus Carlsen måtte gi tapt med hvite brikker forrige uke, og torsdag skal nordmannen, med svarte brikker, prøve å bli den første i turneringen som klarer å ta poeng fra italieneren.

Det ser han ikke på som altfor vanskelig.

– Det er ikke noe hokuspokus. Jeg har spilt mot Caruana mange ganger før - tapt mange ganger, men vunnet flere ganger. Det er bare å ikke spille sånn som de tre siste motstanderene hans har gjort. Før det spilte han bra, og han har fortsatt å spille bra, men han har liksom fått ett poeng her og ett poeng der mens han har sett en annen vei, og sånn skal det ikke være, sier Carlsen til TV 2 når vi møter han på fotballbanen dagen før gigantmøtet.

– Han er god med hvit, men jeg regner meg fortsatt som en bedre spiller, så får jeg heller spise de ordene om det skulle gå bra, sier 23-åringen lurt.

Maxime Vachier-Lagrave, som måtte gi tapt for Caruana for andre gang i turneringen tirsdag, tror imidlertid at Carlsen kan få det tøft.

– Caruana har fått veldig mye selvtillit, og akkurat nå gjør han ingen feil. Du slår ham kun hvis du spiller perfekt. Jeg har aldri sett noe lignende. Ikke en gang Magnus har spilt så bra noen gang, mener franskmannen.

Selv Caruana må innrømme at Carlsen nesten må tåle et underdog-stempel før partiet.

– Normalt burde ikke han føle seg som underdog mot noen i hele verden, men jeg må vel innrømme at jeg spiller ganske bra nå, sier 22-åringen til TV 2.

To seiere mot verdensmesteren fra Norge i én og samme turnering ville ha smakt godt, selv for en delikatessevant italiener.

– Det ville ha vært fantastisk. Jeg vet ikke om jeg har så gode sjanser. Det kan slå begge veier.

Caruana legger heller ikke skjul på at han sikter seg mot Carlsens sjakktrone.

– Kanskje ikke innen kort tid, men om noen år…

Vachier-Lagrave håper de to sjakkfenomenene kan gjøre opp om verdensmestertittelen om ikke altfor lenge.

– Jeg koser meg med tanken på å få se de to kjempe om å bli verdens beste en dag.

Partiet mellom verdensmester Magnus Carlsen og formsterke Fabiano Caruana kan du følge i livesenteret fra kl. 20.55 og Sjakknatt på TV 2 Sportskanalen etter kveldens hockeykamp.