Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

I flere år har vi sett en lyshåret mann i følget til Magnus Carlsen når han spiller sjakkturneringer. Under VM i Chennai i fjor ble Bjørn Gunnar Nesse presentert av media som Carlsens livvakt, men dette stemmer ikke helt, skal vi tro Nesse selv.

– Under VM var jeg sikkerhetsansvarlig, men jeg vil ikke kalle det livvakt. Ellers er jeg som regel med for å støtte Henrik (Magnus' far, red.anm.) og Magnus, sier Oslo-mannen til TV 2.

Han tror han vet hvor misforståelsen stammer fra.

– Jeg har hørt at det kan skyldes at initialene mine er B.G. Nesse. Noen trodde kanskje at B og G sto for «bodyguard».

Henrik Carlsen uttdyper overfor TV 2 hva de faktiske arbeidsoppgavene til Nesse går ut på under sjakkturneringer.

– Han har mye idrettsbakgrunn, og var jo blant annet en veldig god 800-meterløper og fotballspiller, så han fungerer på en måte som en idrettscoach for Magnus når han er på turneringer, og tilrettelegger for sportslig aktivitet.

– Men han har jo vært minedykker, og kan nok slåss om han vil, selv om han ikke er så grovbygd, sier Carlsen senior lurt.

Sjakkfenomentet Magnus Carlsen har vært i verdenstoppen siden begynnelsen av tenårene, og har blitt voksen fort. Far Henrik forteller at sønnen helst vil ha eldre mennesker med seg når han spiller turneringer.

– Magnus trenger mennesker rundt seg som han er fortrolig med. Det fungerer best med voksne mennesker, fordi når han har med seg jevnaldrede, kan han føle seg forpliktet. Til voksne mennesker føles det greit å si at man er sliten og har lyst til å være alene.