Slik kan OL gjøres billigere

OSLO (TV 2): Mindre mediesenter, flere provisoriske løsninger og mer til Lillehammer og Hamar. Se hele lista her. 

Oslo kommunes OL-etat viste i dag hvordan Oslo-OL kan gjøres vesentlig billigere. Totalt vil behovet for statsgaranti kuttes med 8,8 milliarder kroner, og de offentlige utgiftene reduseres med 4,3 milliarder kroner. 

Innsparingene kan skje ved å blant annet bruke eksisterende anlegg fra Lillehammer og Hamar.

– Dette er ikke et forslag fra oss. Men vi viser at det er mulighet til å kutte hvis man ønsker å lage et enklere og billigere arrangement, sier byrådsleder i Oslo Stian Berger Røsland (H) til TV 2. 

Innsparinger i mediesenter, medielandsbyen og deltakerlandsbyen vil gi de største besparingene. Etter det NRK erfarer skal det være foreslått å bruke mer provisoriske løsninger her.

– Vi får et litt enklere arrangement, men da blir det også billigere, sier Røsland. 

Oslo-OL har en synkende oppslutning i befolkningen. Bare tre av ti nordmenn støtter et nytt vinter-OL i hovedstaden i en meningsmåling gjort i august. 

Idrettspresidenten sier de registrerer folkeopinionen, men at hans oppdrag er på vegne av Idretts-Norge, som ønsker et nytt OL til Norge.

– Det er en rekke offentlige byggeprosjekter og andre prosjekter som aldri hadde blitt noe av dersom man skulle hatt folkeavstemning om dem. Dette kommer til å bli en gedigen folkefest med hundretusenvis av folk rundt om i løypene og arenaene. Det er jeg overhodet ikke i tvil om, sier Børre Rognlien til TV 2. 

(TV 2/NTB)

 

 

Mer innhold fra TV 2