Mini vil ikke ha Ødegaard som erstatter for Dæhli

Fotballeksperten er også uenig i kritikken mot landslagets forestilling mot England.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Hylekoret var ute etter at Norge tapte 0-1 for England på Wembley onsdag.

Først og fremst gikk kritikken på den defensive tilnærmingen Norge hadde til kampen.

TV 2s fotballekspert Mini Jakobsen vil ikke være med på kritikken.

– Jeg er ikke der at vi skal være veldig fornøyd. Men jeg er heller ikke der jeg ser pressen og man på sosiale medier er, at dette var en fullstendig katastrofe. Når Norge, med det landslaget og de kvaliteter vi har i dag, taper med 0-1 for England på Wembley. Det ser jeg ikke på som noen katastrofe, sier han.

Historieløst
Norge starter EM-kvalifiseringen mot Italia, og Jakobsen mener en defensiv innstilling vil være den riktige strategien for Per-Mathias Høgmos menn.

– Ett poeng mot Italia hjemme, vil for meg være en helt ok start på kvalifiseringen, mener han.

Den tidligere landslagsvingen syntes Norge var gode bakover mot England, og slapp dem til få målsjanser. Og selv om Norge ikke skapte all verden fremover, så mener han det blir historieløst å kritisere landslaget etter et ettmålstap borte mot England.

– Nå har vi hatt ti-tolv magre år med landslaget. Hvis vi går tilbake til 22 år siden da Kjetil Rekdal klinket ballen i krysset og vi spilte 1-1 mot England, så gikk nesten hele nasjonen bananas fordi vi hadde spilt 1-1. Da hadde vi også hatt ti-tolv magre år. Nå er det katastrofe og krise at vi taper 0-1 for England. Da tror jeg folket har lagt listen for høyt for det norske laget. Vi er ikke der, mener han.

Vil ikke ha Ødegaard inn
Mats Møller Dæhlis skade gjør at Høgmo vurderer å hente inn en erstatter i troppen. Da kommer umiddelbart Martin Ødegaards navn frem igjen.

Men Mini vil ikke ha Strømsgodset-kometen i troppen mot Italia.

– Nei. Det mener jeg helt klinkende klart. Det er tatt ut 22-23 mann til disse kampene. Hvis Martin Ødegaard blir tatt ut, så vil han være en person de vil komme til å bruke på trening. Han vil ikke komme inn. De spillerne som er på det norske landslaget er bedre enn Martin Ødegaard. Han er en god fotballspiller. Alle snakker om ferdigheter. Men vi må huske at kraft og hurtighet også er ferdigheter. De har ikke Martin Ødegaard slik at han kan gå ut og gjøre en forskjell mot Italia, sier fotballeksperten.

Han mener ikke at at Ødegaard er en dårlig fotballspiller, men han tror ikke det er rett tid å sende ham på banen mot Italia. Verken for hans eller landslagets del.

– Martin Ødegaard kommer til å bli en klassespiller som vi vil få bruk for på det norske landslaget. Men at vi skal ha ham med nå er jeg helt uenig i, sier Mini.