NORGES OSCAR-HÅP: Ane Dahl Torp og Laurent Stocker spiller sammen i filmen «1001 gram». Foto: Filmweb.
NORGES OSCAR-HÅP: Ane Dahl Torp og Laurent Stocker spiller sammen i filmen «1001 gram». Foto: Filmweb.

Ane Dahl Torp klar for Hollywood og Oscar-glamour

Den norske filmen «1001 gram» er et skritt nærmere en Oscar-nominasjon. 

De tre norske filmene «1001 gram» av Bent Hamer, «Blind» i regi av Eskil Vogt og Hisham Zamans «Brev til kongen» ble kortlistet som årets norske Oscar-kandidater, men bare én film trengte seg gjennom nåløyet, og er et skritt nærmere «Beste utenlandske film» på Oscar-utdelingen neste år.

«1001 gram» stakk av med tittelen som Norsk Oscar-kandidat. Det ble offentliggjort på Filmens hus i Oslo i dag.

STOLT PRODUSENT: Bent Hamer er stolt over Oscar-komitéens avgjørelse. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
STOLT PRODUSENT: Bent Hamer er stolt over Oscar-komitéens avgjørelse. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Produsentene for de tre filmene har på hver sin måte prøvd å imponere komitéen ved å presentere sine planer for en eventuell Oscar-kampanje. 

– Det var en enstemmig avgjørelse, sier den norske Oscar-komitéen til TV 2.

Videre forteller filminstituttets direktør Sindre Guldvog at filmen har ulike kvaliteter som kan utmerke seg mot en eventuell Oscar-nominasjon.

– Filmen vant for sin dybde, tilnærming og interessante historie, i tillegg til at Kramer vet hva som må gjøres og hva som kreves for å gå videre. Jeg håper han vinner, sier Guldvog. 

– En stor ære

Denne uken går filmfestivalen i Toronto av stabelen, hvor det norske Oscar-håpet «1001 gram» har verdenspremiere. Visningen skjer den 7. september, og produsent Bent Hamer er spent.

– Å bli presentert på filmfestivalen i Toronto er en stor ære, og det har vært et trang nåløye. Dette blir den første muligheten til å se folks reaksjoner på filmen, sier Hamer til TV 2.

Filmen handler om den norske vitenskapskvinnen Marie. Når hun reiser til Paris på et seminar om hvor mye en kilo egentlig veier, er det hennes egen målestokk for skuffelser, sorg, og ikke minst kjærlighet som til slutt kommer til syne på vektskålen.

Saken blir oppdatert