SUVERENE: Anja Hammerseng-Edin og Karoline Dyhre Breivang var suverene forrige sesong.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
SUVERENE: Anja Hammerseng-Edin og Karoline Dyhre Breivang var suverene forrige sesong. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

- Håper på spenning

Men Randi Gustad frykter Larvik blir mer suverene enn noen gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Onsdag starter håndballsesongen for kvinner.

To av forrige sesongs medaljekandidater Tertnes og Storhamar møtes i Bergen.

Sin vane tro har TV 2s håndballeksperter Randi Gustad og Bent Svele tatt på seg ansvaret og satt opp slik de tror tabellen vil se ut ved sesongslutt.

- Larvik fortsetter å dominere
Etter at Byåsen ga Larvik litt kamp i 2009 og 2010, har avstanden fra vestfoldingene til de andre lagene bare økt de siste årene.

Forrige sesong skilte det hele elleve poeng mellom Larvik og Byåsen på andreplass.

- For spenningens skyld hadde jeg håpet at poengavstanden mellom sølv og gull på damesiden skulle krympe, men lite tyder på det i år. Jeg tror Larvik vil fortsette å dominere norsk kvinnehåndball her hjemme, sier Gustad.

For mens lagene som har vært nærmest Larvik de siste sesongene stort sett er svekket fra forrige sesong, så har Larvik forsterket laget med spillere som Alina Wojtas, Marit Malm Frafjord, Mari Molid, Sanna Solberg og Sandra Toft.

- Jeg gleder meg til å se Wojtas. Venstreback-slegge er en mangelvare i norsk kvinnehåndball, og både hennes offensive og defensive kvaliteter vil forsterke Larvik når hun er kjørt inn i systemene og har fått litt tid på seg.

GP er tilbake
Byåsen har gått defensivt ut og tippet seg selv som nummer fem i Grundig-ligaen denne sesongen. Men selv om trønderne har mistet noen sentrale spillere, så tror TV 2-ekspertene at de tar nok en sølvmedalje.

- Det er ingen grunn til å forvente oppskriftsmessig sølvmedalje, men jeg synes Claus Mogensen har gjort en god jobb med sin unge spillere og på sitt beste spiller Byåsen riktig god og hurtig håndball. Skal jeg tippe, blir det sølv også denne sesongen, sier Gustad.

Og det skjer spennende ting i Kristiansand. Gunnar Pettersen er tilbake som trener i norsk topphåndball. Samtidig gjør Kristine Lunde-Borgersen comeback etter å ha blitt mamma for andre gang.

- Vipers har fått en ny giv med Gunnar Pettersen ved spakene. Førstesyveren blir meget solid med blant andre forrige sesongs toppscorer i Postenligaen Anette Jensen, landslagsveteran Kristine Lunde-Borgersen tilbake fra permisjon, og Sakura Hauge bakerst som sisteskanse. Vipers har i tillegg tre landslagsspillere fra Nederland og en fra Island.

I bunn tror Gustad og Svele at de nyopprykkede lagene Skrim og Halden får det tøft. Men spår at Skrim fra Kongsberg kommer seg over nedrykksstreken. De tror det blir Østfold-duoen Halden og Fredrikstad som må ta den tunge veien ned ved sesongslutt.

Gustad og Sveles tabelltips:

1. Larvik
2. Byåsen
3. Glassverket
4. Vipers
5. Storhamar
6. Tertnes
7. Oppsal
8. Nordstrand
9. Stabæk
10. Skrim
11. Fredrikstad
12. Halden

Trenernes tabelltips:

1. Larvik
2. Storhamar
3. Byåsen
4. Glassverket
5. Oppsal
6. Vipers
7. Tertnes
8. Nordstrand
9. Stabæk
10. Skrim
11. Fredrikstad
12. Halden