– KOM TIL ARSENAL: Jack Wilshere (t.v.) benyttet muligheten på landslagssamling til å gi Danny Welbeck velmenende råd.  REUTERS/Eddie Keogh
– KOM TIL ARSENAL: Jack Wilshere (t.v.) benyttet muligheten på landslagssamling til å gi Danny Welbeck velmenende råd. REUTERS/Eddie Keogh

Wilshere overbeviste Welbeck om å gå til Arsenal

Tottenham ville ha Danny Welbeck, men spissen ville til Arsenal.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Danny Welbeck ble Arsenals siste signering i sommervinduet.

23-åringen befant seg på Arsenals treningsanlegg London Colney på Deadline Day, hvor det engelske landslaget har forberedt seg til landskampen mot Norge.

Wilshere overbeviste
Tottenham så lenge ut til å bli landslagsspissens nye klubb, men Jack Wilshere ville det annerledes.

– Jack gjorde sitt ytterste for å overbevise lagkameraten på Englands landslag, og det fungerte så absolutt, sier en kilde rundt landslaget til The Sun.

Da Wilshere fikk høre at Arsenal var interessert i Welbeck, fortalte han at The Gunners ville være en mye bedre arena for Welbeck til å utvikle seg på.

Og selv om Welbeck ikke var den store spissigneringen som mange Arsenal-fans hadde sett for seg, så er det mange som tror han vil bli en suksess på Emirates Stadium.

– Jeg tror det er en fantastisk signering for Arsenal. Men Danny er en ung gutt, og siden han har gått gradene i United, så er det trist å se, sier David Beckham til BBC.

– Bonus for ham selv
Landslagssjef Roy Hodgson er også positiv til klubbskiftet.

– Den største bonusen er for ham selv. Når du er en spiller av hans kaliber og du er i United, hvor konkurransen om plassene betyr at at du ikke får starte så mange kamper som du ønsker, så er det godt for ham å nå få sjansen til å starte oftere og få mer spilletid, sier Hodgson til Daily Mirror.

Welbeck har vært i Manchester United siden han var åtte år. Men han innrømmer nå at han har drømt om å spille for Arsenal før.

– Dette er spennende for meg. Det er fantastisk å være en del av denne klubben, og det er et lag jeg alltid har sett på i Premier League. Jeg har sett for meg at jeg har spilt for dette laget før. At det endelig skjer er veldig spennende, sier han til Arsenal.com.

Nummer 23
Men Arsenal har ikke gjort overgangen veldig enkel for Welbeck. For angriperen har fått tildelt trøye nummer 23. Drakten som både Andrej Arsjavin og Nicklas Bendtner har bukket under for presset i.

Hans nye lagkamerater setter i hvert fall pris på innsatsen til Wilshere, og ønsker Welbeck velkommen til Arsenal.