Hvem kan finne på noe sånt, spør Roar Sagstad etter at Corvetten ble utsatt for grundig hærverk. FOTO: Per Hovland, Oppland Arbeiderblad
Hvem kan finne på noe sånt, spør Roar Sagstad etter at Corvetten ble utsatt for grundig hærverk. FOTO: Per Hovland, Oppland Arbeiderblad

Bussjåføren Roar fortviler: - Se hva de gjorde med bilen min

- Hvem kan finne på noe sånt, og hvorfor?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
annonse

De gikk grundig til verks, de som ripet opp Roar Sagstads ´77 Corvette Stingray

Langs hele sida, i sikk sakk over panseret, over begge lyktene, og tilbake på den andre siden. Det er omtrent bare taket som er spart for stygge riper.

Natt til søndag skjedde det. Corvetten til Roar Sagstad ble utsatt for hærverk, i eierens egen carport i Prøvenlia på Raufoss, skriver Oppland Arbeiderblad.

Skader for titusenvis

– Forferdelig leit. Jeg betalte 100.000 kroner for denne. Dette var ren glede. Men den gleden forsvant fort, sier Sagstad.

Siden det meste av bilen er ripet opp, må det trolig til hellakkering for å få bilen like strøken som den var. Foreløpige anslag tyder på at skadene vil koste minst 50.000 kroner, kanskje så mye som 70.000.

– Karosseriet er av glassfiber. Det krever spesialkunnskap. Derfor kan ikke en hvem som helst ta jobben, sier han.

Vurderer å gi seg

Bilen er forsikret.

– Jeg skal vel overleve en egenandel på 5000 kroner. Men hendelsen drar med seg så mye mer. Nå installerer jeg viltkamera og ekstra belysning i carporten. Så skjønner jeg jo at jeg må koste på meg en garasjeport. Dette er ikke første gang noen begår hærverk her.

Sagstad forteller at naboens Toyota også fikk riper den samme natta. Og i fjor var det noen som knekte antenna på hans forrige Corvette.

Bilen var original og strøken, Sagstad kjøpte den i vår for 100.000 kroner.
Bilen var original og strøken, Sagstad kjøpte den i vår for 100.000 kroner.

– En ting er at bilen blir ødelagt. Men i tillegg begynner jeg jo å lure på om jeg har fiender der ute. Jeg er en vanlig bussjåfør som mener å behandle folk på vennlig vis. Men jeg blir jo usikker. Hvilken annen grunn er det for at noen vil ødelegge bilene mine. Misunnelse? Det blir mange spørsmål, sier Sagstad

Nå vurderer han å gi opp hele amcar-hobbyen.

– Dette skulle jo være kos. Heldigvis får jeg god støtte fra miljøet, sier han.

– Du må ha gjort deg noen tanker om hvem det kan være?

– Jeg snakket litt strengt til noen ungdommer som drev utenfor husene våre på moped for en stund siden. Men det er ingen vits i å spekulere i sammenhenger.

Hærverket er anmeldt.

Les flere saker i Oppland Arbeiderblads motormagasin her

Les også: Ikke rart at Vårin ble sjokkert da hun fant bilen din

Laster inn forumet...