Den ble parkert for godt helt tilbake i 1961, 53 år senere ligger Opel Kadetten nå til salgs på finn.no. Foto: Privat.
Den ble parkert for godt helt tilbake i 1961, 53 år senere ligger Opel Kadetten nå til salgs på finn.no. Foto: Privat.

Opel-klassikeren i Sandefjord har stått siden 1961

Nå er den klar for nye eventyr.

annonse

Opel Kadett er et navn med lange og rike tradisjoner. Den ble lansert helt tilbake i 1936 - og nå har det dukket opp et svært tidlig eksemplar til salgs i Norge.

Det handler om en bil som har stått både lenge og vel. Men nå er den på vei ut av låven - forhåpentligvis for å bli pusset opp til originalstand.

For mange biler

Håkon i Sandefjord har hatt den i flere år. Men nå har han bestemt seg for å selge, prisantydningen er forsiktige 8000 kroner.

- Jeg har rett og slett for mange biler og for mange prosjekter. Derfor ser jeg at jeg neppe noen gang får kommet i gang med Opelen. Og da tenker jeg det er bedre at noen andre får denne sjansen, forteller Håkon.

Sjekk hva som befinner seg under støvlaget her

Ble våt på beina

Da han kjøpte bilen hadde den allerede stått i mange år. Håkon kjenner ikke historikken så godt, men det gjør derimot Tore Antonissen. Han er nemlig sønn av den forrige eieren.

- Ja, dette var ungdomsbilen til min far, han hadde den i mange år. Til slutt var det rusten som tok knekken på den. Det var særlig mye på passasjersiden. Jeg har hørt historier om at moren min var helt våt på beina når de var på kjøretur på regnvåte dager. Så gjennomrusten var den på den siden.  Faren min hadde kostet på den mye opp gjennom årene. Til slutt var det klart at han ikke kunne komme unna en større rustjobb hvis de skulle fortsette å ha Opelen. Da endte det med at han parkerte den i stedet, forteller Tore.

Denne Opelen er 44 år gammel - men nesten som ny

Parkert i garasje 

Det var helt tilbake i 1961. Skiltene ble skrudd av Kadetten, og den ble parkert i en garasje. 

Kanskje var planen å sette i gang med å restaurere den - eller kanskje selge den til noen som kunne ta rustjobben selv. Men ingen av delene skjedde. Bilen ble bare stående, i mange, mange år.

Klikk her for å se annonsen på bilen

Vakte oppsikt 

Så tok Tore over - med en plan om å pusse opp Kadetten. Han var redd for at motoren hadde satt seg, og ville derfor forsøke å starte den, for rundt 25 år siden.  

- Jeg skiftet én plugg, og den gikk som bare rakker'n. Jeg husker vi rullet den hjem til meg, det vakte ganske stor oppsikt den gangen. Jeg gikk nøye over bilen. Det var naturligvis blitt enda mer rusten etter å ha stått så lenge, men det meste av rusten var fortsatt på passasjersiden, det var ikke rust bak eller noe særlig i motorrommet, forteller Tore.

Har hjulkapslene

Han hadde altså som utgangspunkt at fars gamle bil skulle tilbake til originalstand. Men også han opplevde at tiden ikke strakk til.

Etter en flytting hadde han ikke lenger garasje til den. Opelen måtte stå ute, under en presenning. 

- Jeg hadde veldig sans for både bilen og historikken, men innså vel etter hvert at det beste for meg vil være å kjøpe en ferdig restaurert bil, forteller Tore og legger til at han tror han har de originale hjulkapslene liggende ett eller annet sted:

- De skal naturligvis en ny eier få overta!

Fant "ny" Opel fra 1938

Mange henvendelser

Håkon som nå har lagt den ut til salgs, mener absolutt at det er mulig å redde dette eksemplaret.

- Ja, den er hel og uskrudd, her er det ingen som har forsøkt seg på noen halvveis-løsninger underveis. Det er naturligvis mye jobb her, men for noen som vet hva de gir seg i gang med, bør det absolutt ikke være en uoverkommelig oppgave.

- Hvordan har responsen på annonsen vært så langt?

- Jeg har fått mange henvendelser, tre-fire har også vært og kikket på bilen. De mest interesserte har nok et nostalgisk forhold til akkurat denne bilmodellen. De har vokst opp med eller eid en slik. Og da er det ikke ofte en mulighet som denne dukker opp, avslutter selgeren i Sandefjord.

Se hva som møtte Bjørn da han åpnet garasjedøren

Det bil kreve mye jobb og penger - men selgeren i Sandefjord mener det absolutt bør være mulig å restaurere denne Opel tilbake til original stand. Foto: Privat.
Det bil kreve mye jobb og penger - men selgeren i Sandefjord mener det absolutt bør være mulig å restaurere denne Opel tilbake til original stand. Foto: Privat.

LES OGSÅ: Her står drømmebilen - 19 år senere

 

 

Laster inn forumet...