Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Magnus Carlsen fikk endelig en opptur, da han slo verdenstoer Levon Aronian i den femte runden i tidenes sterkeste sjakkturnering, Sinquefield Cup, søndag.

Mange mener at den spente situasjonen rundt VM har vært en stor distraksjon for Carlsen, og at dette er en av årsakene til formsvikten.

Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) har stadig kommet med nye frister for når han må signere kontrakten for å få spille omkampen mot Vishy Anand, og den gjeldende datoen er satt til 7. september.

Carlsen-leieren forsøkte først å få utsatt VM til etter nyttår, og når dette ikke så ut til å bli innfridd, søkte de om utsettelse på fristen for å skrive under VM-kontakten til noen dager etter Sinquefield Cup.

Status er imidlertid at Carlsen har fem dager på seg før han må ha gitt fra seg en signatur.

Spørsmålet er: har han i det hele tatt bestemt seg?

- Nei, jeg har ikke bestemt meg, sier Carlsen til TV 2.

Han nekter for at VM-usikkerheten distraherer ham, og mener han har gode sjanser til å komme tilbake i turneringen.

- Nå er jeg i gang - det er det jeg fokuserer på. Å vinne turneringen kommer til å bli veldig vanskelig, men jeg håper å få til et godt resultat. Jeg sa fra starten at det er nå i midten jeg må gjøre det, og nå får jeg to hvite på rad. Jeg har spilt utrolig dårlig med hvit og bra med svart så langt, men håper at det kan snu nå. Jeg gleder meg til fortsettelsen.

Carlsen møter Maxime Vachier-Lagrave i sitt sjette parti tirsdag. Følg Sjakknatt LIVE på TV 2 Sportskanalen fra 20.30.

Magnus Carlsen på golfbanen. Foto: Kaja Snare.
Magnus Carlsen på golfbanen. Foto: Kaja Snare.

Mandag var det hviledag i turneringen, og som vanlig benyttet sjakkeneren muligheten til å gjøre noe fysisk. Både fotballen og basketballen fikk imidlertid ligge i ro, og Carlsen prøvde seg på en sport som krever litt mindre puls - og litt mer tålmodighet.

- Jeg er ganske dårlig til å spille golf. Jeg har spilt lite, og føler at jeg må starte på nytt hver gang. Når det gjelder andre ting enn sjakk har jeg ingen tålmodighet, så dette har jeg ingen forventninger til, men vi tenkte at det blir bra å være ute i det fine været, sa Carlsen til TV 2, før golfrunden med far Henrik Carlsen og livvakt Bjørn Gunnar Nesse i St. Louis.

- Jeg liker å kjøre golfbil, da. Jeg har ikke lappen, så dette er min mulighet til å risikere liv og lemmer i en bil.

23-åringen viste hint av dårlig form under OL i Tromsø, og har ikke overbevist i Sinquefield Cup. Etter halvspilt turneringen står den norske sjakkyndlingen med én seier, ett tap og tre remiser, mens verdenstreer Fabiano Caruana har vunnet imponerene fem av fem partier.