SVINDYR OVERGANGSFEST: Diego Costa, Angel Di Maria, Cesc Fabregas, Alexis Sanchez og Falcao er bare noen av spillerne som er kommet til balløya i sommer.
SVINDYR OVERGANGSFEST: Diego Costa, Angel Di Maria, Cesc Fabregas, Alexis Sanchez og Falcao er bare noen av spillerne som er kommet til balløya i sommer.

Tidenes kjøpefest i England

Premier League-klubbene har brukt over åtte milliarder kroner på spillere i sommer.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Pengene har sittet løst hos engelske klubbeiere i sommer.

Løsere enn noen gang. For da gonggongen gikk og de siste overgangene var i boks, hadde Premier League-klubbene brukt over 8,75 milliarder kroner på spillere siden overgangsvinduet åpnet, skriver BBC.

Aller mest har ikke overraskende Manchester United brukt. Louis van Gaal og klubbdirektør har brukt over 1,6 milliarder kroner på å hente Angel di Maria, Daley Blind, Ander Herrera, Luke Shaw, Marcos Rojo og Radamel Falcao (lån). Og da er ikke spillernes svært så fete lønningsposer tatt med i regnestykket.

Aldri før har det vært brukt så mye penger på spillere i England. 2013 var det forrige rekordåret. Da ble det brukt 6,6 milliarder kroner. Den summen ble passert allerede 14. august i år.

Liverpool fulgte nærmest Manchester United. De røde fra Merseyside har brukt 1,2 milliarder kroner på å gjøre Adam Lallana, Dejan Lovren, Lazar Markovic, Mario Balotelli, Emre Can, Alberto Moreno, Divock Origi, Rickie Lambert og Javier Manquillo (lån) klar for klubben.

Chelsea ble en god nummer tre med 954 millioner kroner på spillerkjøp.

Arsenal brukte fjerde mest av Premier League-klubbene, men deres 860 millioner kroner er bare halvparten av det Manchester United har lagt ut i sommer.

På femteplass følger Southampton med utlegg på 785 millioner, men sørkystklubben har samtidig solgt spillere for 965 millioner.

Sommerens ti største overganger:
1. Angel di Maria - Real Madrid til Manchester United - 626 millioner kroner
2. Alexis Sanchez - Barcelona til Arsenal - 366 millioner
3. Diego Costa - Atletico Madrid til Chelsea - 336 millioner
3. Eliaquim Mangala - Porto til Manchester City - 336 millioner
5. Cesc Fabregas - Barcelona til Chelsea - 315 millioner
6. Ander Herrera - Athletic Bilbao til Manchester United - 304 millioner
7. Romelu Lukaku - Chelsea til Everton - 294 millioner
8. Luke Shaw - Southampton til Manchester United - 283 millioner
9. Adam Lallana - Southampton til Liverpool - 262 millioner
10. Dejan Lovren - Southampton til Liverpool - 210 millioner
10. Lazar Markovic - Benfica til Liverpool - 210 millioner