Fra filmen «Jakten på Berlusconi».
Fra filmen «Jakten på Berlusconi».

Unik førpremiere på TV 2 Sumo

Nå kan du se den norske storfilmen «Jakten på Berlusconi» på TV 2 Sumo. Den ligger tilgjengelig i 48 timer en uke før filmen kommer på kino.

Fredag 5. september har TV 2 Sumo førpremiere på kinofilmen «Jakten på Berlusconi», hele en uke før filmen har premiere på norske kinolerret. Den vil ligge tilgjengelig i 48 timer.

Filmen er fritt tilgjengelig for alle som abonnerer på TV 2 Sumo til søndag 7. september.

Filmen har først kinopremiere 12. september.

Norges aller beste komikere spiller i «Jakten på Berlusconi». Filmen er Morten Ramms filmskuespillerdebut. Henriette Steenstrup, Atle Antonsen, Jon Øigarden og Odd Magnus Williamson spiller også i filmen. Den handler om travkusken Bjarte (Edward Schultheiss) som kidnapper premiehesten Berlusconi for å slette gammel gjeld, og dermed er jakten i gang. Ole Endresen, regissør av Kong Curling, har regi på filmen.

-TV 2 Sumo er den største norske tjenesten for premium betalt innhold på nett. Vi ønsker å være innovative og prøve ut nye publiseringsformer for godt innhold. Kino er en opplevelse og jeg tror filmer skal ha sine premierer på det store lerretet i lang tid fremover. TV 2 Sumo har satset på å tilby mer innhold enn det en finner på TV 2-kanalene, men det er sjelden vi kan tilby våre kunder denne typen eksklusivitet, sier TV 2 Sumo-sjef Kristian Bruarøy, og utdyper:

-Såkalt «Premium VOD» for kinofilm har vært mer aktuelt og systematisk i utlandet, hvor film for strømming har kommet veldig tett etter kinopremieren, og i enkelte tilfeller både før og samtidig. Filmselskapet Euforia har en fremoverlent holdning som utforsker denne typen lanseringer sammen med oss. Vi har satset en del på å få inn film i arkivet på TV 2 Sumo. Dette ser vi er populært hos våre brukere. (fjernet en setning). Blant utvalget finner man blant annet Jakten på Berlusconis «forgjenger», Kong Curling.

Distributør i Euforia film, Vibeke Skistad, gleder seg over samarbeidet med TV 2s web-tv, TV 2 Sumo.

-Vi har veldig god erfaring med å kjøre førvisninger på kinoer i lanseringsperioden, og nå ønsker vi å forsøke dette konseptet i andre kanaler. Med TV 2 Sumo på laget har vi muligheten til å nå mange gode ambassadører i forkant av premieren, som igjen forhåpentlig bidrar til et høyere besøk på kino. Og i et presset marked er det spennende å tenke nytt, tradisjonell markedsføring treffer ofte ikke godt nok og når ofte ikke ut så bredt som vi ønsker. TV2s eksponering av «Jakten av Berlusconi» er veldig mye verdt for oss, vi kommer til å nå ut på en langt bedre måte enn vi vanligvis gjør, sier hun.

-Det er viktig for meg å understreke at filmen kun er tilgjengelig i 48 timer, og at den ikke er på Sumo samtidig som den går på kino, utdyper hun.

TV 2 Sumo har den siste tiden gjort flere grep for å gjøre tjenesten tilgjengelig. Nå kan du bruke TV 2 Sumo på TV-skjermen via Apple TV, Sony Playstation 4, Chromecast Samsung Smart-TV, i tillegg til at tjenesten er tilgjengelig på mobiltelefoner, nettbrett og datamaskiner.

Mer innhold fra TV 2