Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En rekke amerikanske medier skriver i kveld at mange av Hollywoods største kvinnelige stjerner er ofre i en ny stor skandale.

Ifølge Buzzfeed har nakenbilder av kjendiser som Jennifer Lawrence, Ariana Grande, Victoria Justice og Kate Upton lekket ut på nett i dag. 

Nyhetsnettstedet har fått bekreftet av en talsperson for Lawrence at bildene av stjernen er autentiske.

Samtidig hevder flere av de andre som skal være involvert at bildene ikke er av dem, blant annet Victoria Justice. 

<blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p>These so called nudes of me are FAKE people. Let me nip this in the bud right now. *pun intended*</p>&mdash; Victoria Justice (@VictoriaJustice) <a href="https://twitter.com/VictoriaJustice/statuses/506197183742222336">August 31, 2014</a></blockquote> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

iCloud

Bildene skal ifølge kjendisnettstedet TMZ være lekket fra nettsky-tjenesten iCloud, og knyttes til en hacker. Bildene ble først lagt ut på nettsiden 4chan.

Hackeren skal ha forsøkt å selge bildene for å tjene bitcoins, som er en digital valuta som brukes i en rekke miljøer. 

Det skal være snakk om både lettkledde bilder og nakenbilder, både tatt av kjendisene selv og tatt av andre. 

En av de rammede, skuespillerinnen Mary Winstead, skriver på twitter at bildene som nå er lekket ut ble slettet for lenge siden, og at det må ligge en omfattende innsats bak å få fatt i dem.

<blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p>To those of you looking at photos I took with my husband years ago in the privacy of our home, hope you feel great about yourselves.</p>&mdash; Mary E. Winstead (@M_E_Winstead) <a href="https://twitter.com/M_E_Winstead/statuses/506197725285998592">August 31, 2014</a></blockquote> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

– Alvorlig kriminell handling

Lawrences talsperson er foreløpig den eneste som har bekreftet at bildene er ekte. 

– Dette er åpenbart en krenkelse av hennes privatliv. Myndighetene er blitt kontaktet og vil rettsforfølge alle som publiserer videre bildene som er stjålet fra Jennifer Lawrence, skriver hun i en pressemelding.

Ifølge hackeren selv har han flere bilder som så langt ikke er publisert. Han hevder å ha bilder av blant annet Kim Kardashian, Rihanna og Mary Kate Olsen.

Disse stjernene har nakenbilder på avveie:

^
^
^

Publiserte liste

Hackeren har publisert en liste over kjente navn han/hun hevder å ha nakenbilder av. Det er 101 navn på listen, og hackeren truer med å publisere en 2 minutters lang sex-video av Jennifer Lawrence, skriver Daily Mail som også har publisert listen.

– Jeg vet at ingen kommer til å tro meg, men jeg har en kort Lawrence-video. Den varer i litt over to minutter og man ser bare puppene hennes, skiver hackeren som forventer å motta penger på sin PayPal-konto i bytte mot den private videoen.