OVERLEVDE MOT ALLE ODDS:  Kollasjen over er fra innsamlingsaksjonen til Trevor Judge Waltrips begravelse. Foto: GoFundMe.com.
OVERLEVDE MOT ALLE ODDS:  Kollasjen over er fra innsamlingsaksjonen til Trevor Judge Waltrips begravelse. Foto: GoFundMe.com.

Lille Trevor levde 12 år uten hjerne

Legene ga det medisinske mirakelet Trevor Judge Waltrip 12 uker å leve. Han levde i 12 år.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trevor Judge Waltrip ble født på julaften i 2001.

Han hadde en sjelden sykdom som heter hydranencephali. Dette gjorde at begge hjernehalvdeler var borte. Hjernestammen var fullt utviklet, og hodet var fylt med  cerebrospinalvæske.  

MED MAMMA: En fire måneder gammel Trevor sover i armene til mamma Elizabeth. Foto: CNN
MED MAMMA: En fire måneder gammel Trevor sover i armene til mamma Elizabeth. Foto: CNN

Guttens foreldre fikk beskjed om at Trevor, som var blind, døv, stum og helt uten evne til å kommunisere, ikke kom til å bli eldre enn 12 uker.

Trevor døde i sin egen seng hjemme i Keithville i den amerikanske delstaten Louisiana forrige mandag. Han ble hele 12 år gammel. Det skriver Fox. 

Takket Gud for Trevor

Hele livet ble han matet gjennom en sonde, og tatt godt vare på av mor og far. 

Hjernestammen gjorde at han klarte å puste selv, og at han reagerte noe på stimuli.

– Han er årvåken og hater å være alene. Det legger han merke til, sa hans mor Elizabeth Waltrip til Fox da gutten var to år gammel.

To år senere fortalte hun at hun takket Gud for at Trevor var kommet til verden, og at hun var takknemlig for å bli satt på prøve. 

– Jeg tenker at det var en grunn til at dette skjedde. Jeg takker Gud hver dag for at det skjedde, sa hun.

Familievennen Nicholas Ainsworth har nå startet en innsamlinsaksjon på GoFundMe.com for å skaffe penger til Trevors begravelse. Målet er å få inn 18.000 kroner.

Lever med halv hjerne

TV 2 skrev i februar om Niklas (6) fra Drammen som lever med en halv hjerne.

Gutten har Rasmussens encefalitt. Dette er en betennelse i hjernen som fører til omtåkethet og svimmelhet. Noen ganger får encefalittpasienter epileptiske anfall og lammelser i visse ansiktsmuskler.