ØNSKES VELKOMMEN: Mette-Marits første bilde på Instagram.
ØNSKES VELKOMMEN: Mette-Marits første bilde på Instagram.

Mette-Marit har fått seg Instagram

Delte sitt første bilde med offentligheten lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kronprinsesse Mette-Marit (41) har lenge vært dronning på Twitter og Facebook, med hyppige oppdateringer og god dialog med folket – kjente som ukjente.

I dag har hun også opprettet sin egen åpne instagramprofil og delt sitt første bilde.

– Å heisann #sjølfie.. Min #engangtil favoritt. Stor takk til damene på Lillehammer rødekors. Denne har fått meg gjennom mang en regnværsdag ... Så var det over til @jennyskavlan & @ingeborggjarum, skriver hun.

Får mange velkomsthilsener

Prinsessen sikter antrekket, som hun har kjøpt brukt. Nå oppfordrer hun Jenny Skavlan og miljøpolitiker Ingeborg Gjærum til å dele sine bruktfavoritter.

Jenny Skavlan har fått i oppdrag å redesigne to av kronprinsessens kjoler i forbindelse med Gjenbruksdagene. Bildet er tilsynelatende tatt på verandaen i første etasje på Skaugum med hagestuen og kronprinsessens salong i bakgrunnen.

Prinsessen annonserte den nye profilen på sin egen Twitter-konto, og velkomsthilsenene renner inn.

– Jeg synes det er hyggelig at våre unge kongelige i likhet med sine kolleger ute i Europa benytter seg av sosiale medier. Der treffer de mange av dagens unge hjemme, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland.

– Vil være nøye med hva hun legger ut

Selv om dette blir nok et vindu inn i kronprinsessens liv, tror Totland at Mette-Marit vil være forsiktig med hva hun legger ut. 

– Hun vil nok være svært nøye på hva hun legger ut. Hun vil neppe legge ut bilder fra private ferier, sier Totland.

– Men kanskje hun legger ut noe mer spennende i løpet av kvelden. Etter det jeg vet er hun nemlig i brorens bryllup på Hankø Yachtklubb i dag, sier Totland.