TILBAKE I NORGE: Kim Andreas Kristiansen er tilbake i Norge lørdag. Foto: Politiet / NTB scanpix
TILBAKE I NORGE: Kim Andreas Kristiansen er tilbake i Norge lørdag. Foto: Politiet / NTB scanpix

BÅLDRAPET:

Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen tilbake i Norge

LILLEHAMMER/OSLO (TV 2): Den drapssiktede 23-åringen ble i all hemmelighet hentet i Nederland av to polititjenestemenn fra Lillehammer. Lørdag begynte avhørene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) kom til Norge sent fredag kveld. Han ble deretter transportert til Lillehammer. 

Konstituert politimester Olav Sørby forteller til TV 2 at Kristiansen ble hentet i Nederland av to tjenestemenn fra Gudbrandsdal politidistrikt. Dette skjedde i all hemmelighet.

Samarbeider med politiet

Lørdag begynte så smått avhørene av Kristiansen på politihuset på Lillehammer.

– Siktede er i god form, sier Sørby til TV 2.

Han vil imidlertid ikke kommentere om Kristiansen har tilstått. Dette kan ha sammenheng med at siktede så langt har hatt liten tid til å konsultere sin forsvarer, advokat Geir Lippestad.

TV 2 erfarer likevel at politimennene som gjennomfører avhører med Kristiansen oppfatter ham som svært samarbeidsvillig.

Første møte med advokat

LIKFUNN: Det var her levningene av Bjarte Hansen (58) ble funnet i et bål. Foto: TV 2
LIKFUNN: Det var her levningene av Bjarte Hansen (58) ble funnet i et bål. Foto: TV 2

Lippestad dro lørdag morgen fra Oslo til Lillehammer for å delta i de første avhørene.

– Jeg er på vei for å møte ham for første gang. Jeg skal snakke med ham, og høre om han ønsker å forklare seg i saken, sier Lippestad til TV 2. 

– Jeg har ikke snakket med klienten min før dette møtet, sier Lippestad. 

Kristiansen vil etter det TV 2 forstår samtykke til varetektsfengsling med alle restriksjoner. Fengslingsmøtet i tingretten mandag, vil derfor etter alle solemerker bli en ren kontorforretning uten noe åpent rettsmøte.

Rømte til utlandet

Politiet lette nærmere to uker etter Kristiansen, etter at stefaren hans, Bjarte Hansen (58) ble funnet drept i Øyer kommune ved Hafjell. 

23-åringen rømte kort tid etter drapet, og meldte seg selv for politiet i Rotterdam i Nederland 25. august.

Han ble satt i varetekt hos politiet i Rotterdam. Det er ikke kjent om Kristiansen har forklart seg noe om drapet til politiet i Nederland. 

Forbrente kroppsdeler

Det var torsdag for tre uker siden at en turgåer gjorde et makabert funn i et bål like ved en populær tursti ved Hundersetervegen i Øyer i Oppland.

I bålet lå det sterkt forbrente kroppsdeler, som var så sterkt forbrente at det tok politiet flere timer å fastslå at det faktisk var restene av et menneske.

Funnstedet ligger rundt 200 meter nedenfor veien som går opp til hytteområdet Hafjell og Pellestova. Kristiansen ble sist observert samme dag som likfunnet ble meldt til politiet, og har trolig reist med tog fra Lillehammer til Oslo, før han satt seg på flyet til Nederland. 

I forbindelse med drapet er også en annen mann pågrepet og varetektsfengslet. Politiet mistenker at mannen hjalp Kristiansen med å frakte den drepte 58-åringen.  

Saken oppdateres.