Luksus-SUVen floppet - men nå satser de på nytt

Og ambisjonene er høye.

SUV med sju seter, mer premium enn i noen av de andre modellene - og en relativt sterk, men også tørst, bensinmotor. Subaru traff ikke blink med Tribeca - men nå planlegges det likevel en oppfølger.
SUV med sju seter, mer premium enn i noen av de andre modellene - og en relativt sterk, men også tørst, bensinmotor. Subaru traff ikke blink med Tribeca - men nå planlegges det likevel en oppfølger.

Subaru har ikke helt klart å få grep om kundene i premium-SUV-segmentet - selv om de har forsøkt - med modellen B9 Tribeca.

Den ble en skikkelig flopp i vår del av verden.  Og i Europa var nok mangelen på dieselmotor en viktig årsak. Tribeca hadde bare en bensinslukende V6-er på 245 hk.

Både Europa og USA var nok ellers litt skeptisk til det noe spesielle designet - og valgte "tryggere" modeller.

Les også: Subaru Tribeca kan være et røverkjøp på bruktmarkedet

Ikke bare negativt

Tribeca hadde riktignok noen gode egenskaper - blant annet at den var en syvseter, ble bygget mer for å konkurrere med statusbiler enn andre Subaruer, hadde Subarus svært gode 4x4-system - og raus porsjon utstyr.

Det er altså en god del positive ting å bygge videre på. Men Subaru må gjøre noen grundige markedsundersøkelser før de setter i gang på nytt.

Les også: Gjør et kupp på de ukjente SUV-ene

Syv seter

Det er Subarus amerikanske informasjonssjef, Dominick Infante, som forteller til cars.com at de har planer om en ny generasjon sjusseter.

Spørsmålet er naturligvis hvilke retning de vil gå denne gangen.

Ifølge kildene til cars.com er det visst enten en forhøyet versjon av Outback eller en bil som kan minne om Mazda CX-9. Sistnevnte er ikke å finne i Europa, men er en linjelekker og stor SUV som først og fremst selges i USA - og med en viss suksess.

Les mer om Mazdas store SUV her

Én til salgs

Men om Subarus nye SUV skal kjempe i premiumklassen må en nok fortsatt opp noen nivå når det kommer til utstyr, opplevd kvalitet og kjøreegenskaper.

Vi kan ellers nevne at det akkurat nå ligger EN Tribeca til salgs på det norske bruktmarkedet - 2007-modellen koster 348.000 kroner.

Har du tro på at Subaru kan finne formelen denne gangen?

Les også: Tre SUV-er som bare forsvant