Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I disse dager jobber Kåre Conradi (41) og Pia Tjelta (36) seg gjennom sjalusi, lidenskap og ekteskapsproblemer.

Conradi og Tjelta står på scenen sammen for første gang på Nationaltheatret i rollene som Alfred og Rita Almers. De har vært gift i 10 år og har sønnen Eylof på åtte år sammen.

Som et svært selvopptatt par, som kun tenker på egne interesser og egne behov, mister de tilslutt lille Eylof og må leve videre med skyldfølelsen - og hverandre.

– Hun jeg spiller er veldig opptatt av bekreftelse fra mannen sin. Hun er livredd for at han skal forlate henne, noe som gjør at han fjerner seg enda mer fra henne. Hun når ikke innpå ham, og sånn holder de på, sier Pia Tjelta til TV 2.

De holder på slik så intenst at de overser barnet sitt fullstendig. Eylof er hovedpersonen i stykket, men ikke i foreldrenes liv.

Intens søskenkjærlighet

Tjelta spiller svært sjalu og eiersyk, og det blir ikke bedre ved at Conradis rollefigur har en søster som han har et svært kjærlig forhold til. 

Det viser seg også etterhvert at hun ikke er hans biologiske søster, noe som ikke akkurat bedrer situasjonen.

Privat har Conradi også god kontakt med søsknene sine, men selvfølgelig ikke på et slikt nivå.

– Jeg har en bror som jeg er svært knyttet til og en halvsøster som jeg også virkelig er knyttet til. Det er gave. Det er nok av forhold hvor det er en tredjepart som skaper sjalusi, sier Conradi.

Conradi og Tjelta sier de ikke selv noen gang har vært i et så intenst trekantdrama, men Conradi kan likevel kjenne seg igjen i tema.

– Jeg kan ikke relatere til en konkret situasjon, men selvfølgelig gjenkjenne det i flere relasjoner, sier Conradi.

Selvopptatte foreldre

Giftemål og egoisme er temaer som er like aktuelle i dag som da Ibsen skrev stykket i 1894. Regissøren Sofia Jupither ønsker å belyse foreldre som ofte er mer opptatt av sine egne prosjekter enn barna sine.

– Jeg har jo ikke barn selv, men får jeg barn en gang så er dette noe jeg vil være bevisst på. Det å ikke bli sett av foreldrene sine er jo fryktelig vondt og ekstremt farlig, sier Conradi.

Ikke gift - ennå

Verken Conradi eller Tjelta er gift i sine private liv, men dette er noe de faktisk har tenkt å gjøre noe med. Conradi fridde til sin utkårede Lene Marlin på julaften.

– Jeg har ikke giftet meg ennå. Jeg skal si ifra, ler Conradi.

Tjelta har vært samboer med skuespillerkollega Mads Ousdal i åtte år og sammen har de to barn. I januar fortalte Tjelta til magasinet «Elle» at nå vil hun at Ousdal skal fri.