Her knuser rekrutten Bjørndalens rekord

Erling Aalvik forbedret skiskytterkongens rekord med et halvt sekund.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Ole Einar Bjørndalen imponerte stort med ny bestetid i den såkalte cowboy-utfordringen torsdag.

Veteranen plaffet ned fem blinker på 8,5 sekunder, og knuste med det bestetidene til karer som Martin Fourcade (10,26), Emil Hegle Svendsen (9,67) og brødrene Tarjei Bø (9,10) og Johannes Thingsnes Bø (9,21).

– Det er herlig å sette skapet på plass, foreløpig, sa Bjørndalen til TV 2.

Rekrutt «satte skapet på plass»

Nå er «skapet» flyttet til en ny plass. Men ikke av Bjørndalen, eller noen andre løpere på seniorlaget.

Det er nå Erling Aalvik fra rekruttlandslaget som har ny bestetid. 22-åringen la fredag ut en video på sin Instagram-side der han plaffer ned blinkene på solide 8 sekunder.

Det er en forbedring av Bjørndalens rekord på halvsekundet.

Aalvik selv er beskjeden når han blir spurt om superserien.

– Gutta på elitelaget bød opp til duell, så jeg tenkte jeg skulle prøve å slå dem. Jeg brukte fem-seks forsøk, men så klarte jeg å sette serien, forteller han til TV 2.

Bjørndalen mente det var «mulig å se sjutallet» som ny bestetid.

Det er Aalvik enig i.

– Ja, jeg tror det er mulig å komme under åtte sekunder. Det handler mest om hvor rask drill man får til, det vil si før man begynner å skyte. Alt må sitte, sier han.

Aalvik har likevel ikke tenkt til å forsøke seg på ny bestetid enn så lenge.

– Nå vil jeg bare at noen andre skal slå tiden min. Da kan jeg heller slå tilbake og sette ny rekord. Jeg tror uansett ikke tiden min vil stå spesielt lenge, sier han.

Tror Tarjei Bø kan ta rekorden

Aalvik har spesielt én favoritt på elitelaget.

– De fleste på elitelaget bør klare under 9 sekunder. Jeg tror likevel Tarjei (Bø) er den som kan skyte aller kjappest. Han har veldig god skyteteknikk. Jeg tror han kan se sjutallet, sier rekrutten.

Aalvik er for tiden midt i forberedelsene til den kommende sesongen. 22-åringens målsetting på sikt er VM i Holmenkollen i 2016. Han håper likevel å få en smak av elitenivået denne sesongen.

– Jeg har gjort en god treningsjobb i år og tror jeg får en god sesong. Håpet er få sjansen i verdenscupen. Å få kjøre i Holmenkollen hadde for eksempel vært en stor bonus, sier han.