SPILLET RUNDT GULLKALVEN: Magnus Carlsen er regjerende verdensmester, men det er ikke sikkert han får forsvare tittelen. FOTO: Bertinussen / NTB scanpix
SPILLET RUNDT GULLKALVEN: Magnus Carlsen er regjerende verdensmester, men det er ikke sikkert han får forsvare tittelen. FOTO: Bertinussen / NTB scanpix

Carlsen i drama – sjakkforbundet snur igjen

Magnus Carlsen får likevel utvidet betekningstid før han må underskrive VM-kontrakten.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Magnus Carlsen har ennå ikke underskrevet VM-kontrakten, og har nektet å svare på spørsmål om saken under den pågående turneringen, Sinquefield Cup, i USA.

Det internasjonale sjakkforbundet hadde i utgangspunktet satt signeringsfristen til 1. september - en frist Carlsen-leieren søkte om utsettelse på - men snudde plutselig denne uken, og krevde at Carlsen signerte allerede før helgen.

Lite har imidlertid tydet på at den regjerende verdensmesteren ville overholde den nye fristen.

– Kommer du til å signere kontrakten i morgen?

– Det må vi snakke om senere, sa Carlsen til TV 2 i St. Louis torsdag.

– Når?

– Helst etter turneringen. Må vi snakke om det før den er ferdig, så greit, men ikke i dag.

– Men i morgen, fredag, kan du jo måtte snakke om det?

– Neppe!

Og nå virker det som sjakkforbundet snur. Visepresident i FIDE, Israel Gelfer, sier ifølge chess.com at de vil godkjenne en signatur som kommer 2. september, altså i løpet av neste tirsdag.

– En signatur 1. eller 2. september kan vi tolerere. Vi vil overholde tidsfristene, sier Gelfer, og understreker at de gjerne vil at Carlsen skal spille VM-kampen mot Vishy Anand, sier Gelfer.

– Han er veldig viktig for oss.

Den australske stormesteren Ian Rogers sier til TV 2 at han er oppgitt over FIDEs vingling.

– Det er umulig å si når fristen faktisk er. Det hele er veldig usikkert akkurat nå. Men det er normal oppførsel fra FIDE. De flytter på datoer akkurat som de vil. Det har de alltid gjort, men den sittende administrasjonen er verre enn noen sinne.