TEDDYBJØRN: Luke Shaw har slurvet i treningsarbeidet etter forrige sesong. Nå er Louis van Gaal og Roy Hodgson bekymret.
TEDDYBJØRN: Luke Shaw har slurvet i treningsarbeidet etter forrige sesong. Nå er Louis van Gaal og Roy Hodgson bekymret.

Hodgson og van Gaal bekymret for utrent Luke Shaw

Millionkjøpet er dårlig trent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Luke Shaw (19) er en av de mange dyre kjøpene til Manchester United i sommer. Venstrebacken kostet rødtrøyene i overkant av 300 millioner kroner og er spådd en lysende fremtid på Old Trafford. 

Men Louis van Gaal hadde neppe sett for seg at han fikk en utrent og lite disiplinert spiller inn i stallen. Også landslagstrener Roy Hodgson er bekymret for den fysiske tilstanden til Shaw, som for øyeblikket er skadet. 

– Fysioen vår nevnte det til ham et par ganger i løpet av VM, innrømmer Hodgson overfor Daily Mail.

– Når van Gaal snakker med Mauricio Pochettino sier Pochettino til ham: «Det du sier til Luke Shaw er det jeg har forsøkt å si til ham», fortsetter landslagstreneren.

Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

– Jeg tror mye handler om at Luke er ung. Kroppen hans forandrer seg, men jeg tror han er klar over frekvensen som kreves gjør at han må jobbe veldig hardt med den delen av spillet sitt, sier Hodgson.

Shaw ble skadet på trening i begynnelsen av august. Allerede da var van Gaal svært bekymret for backens fysiske tilstand. Under Manchester Uniteds USA-opphold måtte Shaw trene for seg selv. Ifølge van Gaal var Shaw «ikke spesielt godt trent» og ikke i stand til å prestere på trening. På Twitter er det mange som har det moro på bekostning av Shaw og kroppsfasongen hans.

I midten av august skrev avisen Daily Mirror at Shaw ble observert på middagsbesøk med noen venner timer etter Manchester Uniteds 1-2-nederlag for Swansea.

– Har jeg ikke lov til å gå ut og spise middag, svarte Shaw.

En falsk Twitter-konto som utga seg for å være Manchester City-supporteren Liam Gallagher var kjapt ute med å svare Shaw. Den falske kontoen fikk tusenvis av retweets. 

(artikkelen fortsetter under bildet)

I fjor innrømmet Shaw at han tidligere hadde slitt med treningsmoralen i sommerferien. Da han skrev under på en femårskontrakt med Southampton i juli 2013 takket Shaw manager Pochettino for å holde ham i ørene.

– Manageren har gjort mye for meg, spesielt for min fysiske form. Jeg er kommet tilbake mye bedre trent enn etter forrige sesong, sa Shaw den gang.