SKAL HENTE INSPIRASJON: Per Joar Hansen vil på et tidspunkt tilbake som fotballtrener, men har ikke hastverk. Først vil han hente inspirasjon fra klubber og trenere både i Norge og utlandet. Foto: SCANPIX
SKAL HENTE INSPIRASJON: Per Joar Hansen vil på et tidspunkt tilbake som fotballtrener, men har ikke hastverk. Først vil han hente inspirasjon fra klubber og trenere både i Norge og utlandet. Foto: SCANPIX

Nå blir Perry «fotballstudent»

Perry om livet etter RBK-nedturen: - Det viste seg at kona var trivelig!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Det har vært rolige dager for Per Joar Hansen etter at Rosenborg 21. juli valgte å gi han sparken som klubbens hovedtrener. Etter et langt liv i fotballbransjen har 48-åringen omsider kunne roet helt i lag med sine nærmeste.

- Det har vært veldig uvant. Jeg har jo holdt på med fotballen veldig lenge, og nå er det jo nesten slik at jeg må lære meg å være sosial igjen. Jeg har jo alltid hatt en kamp eller lignende å se fram til, så nå har jeg måttet lære meg å komme ned i rundetid, sier Per Joar Hansen til TV 2 Sporten.

Han har stort sett levd rolige dager sammen med familien etter at han fikk den tunge beskjeden fra Rosenborg-styret.

-  Jeg var blant annet i Stockholm en tur med kona. Der var vi ute og spiste, og det viste seg faktisk at hun var ganske trivelig, sier Perry og illustrerer at det ikke er alt man får tid til som fotballtrener.

Skal studere seg tilbake

Samtidig er det fotballtrener Per Joar Hansen er - og har vært - i mange år. Etter noen rolige dager er lysten og motivasjonen til å drive med fotball tilbake igjen.

- Det er fotballtrener jeg er, og jeg ser ikke noen grunn til å ikke se på muligheten for å være det også framover. Men på hvilket nivå eller i hvilket miljø har jeg ikke tenkt veldig på. Det får jeg nesten ta etter hvert, sier Perry.

For han er veldig klar på at han ikke stresser. Stjørdalingen har nemlig allerede lagt en del planer for høsten som han mer enn gjerne vil fullføre. Han har allerede vært på besøk på Aker stadion i Molde.

- Jeg har veldig lyst til å oppsøke litt forskjellige miljø for å lære, se på hva andre gjør og kunne bli bedre selv. Derfor har jeg planlagt en del besøk rundt om utover høsten, sier Per Joar Hansen.

Han har også vært på besøk hos England-legenden Stuart Pearce. Han overtok Notthingham Forest i sommer. Perry ble kjent med Pearce under kvaliken til U21-EM og har holdt kontakten siden.

- Det var veldig interessant å se hvordan Nottingham jobber. Jeg tror det er viktig å hente inspirasjon både fra miljøer du kjenner og miljøer du ikke kjenner så godt. Det er på den måten du kan utvikle deg selv, sier Perry.

- Har du andre planer utover høsten?

- Jeg har noen, ja, men ikke noe jeg vil gå ut med nå, svarer Perry.

- Ikke revansjesuget som driver meg

Per Joar Hansen var naturligvis uenig i avgjørelsen om å avskjedige han og Bård Wiggen i juli. På sin egen pressekonferanse benyttet Perry anledningen til å ta et oppgjør med måten Rosenborg blir driftet på.

- Blir du ekstra revansjelysten etter noe sånt og har lyst å vise at du duger?

- Hvis det å komme ett poeng bak seriemesteren i fjor og å ta laget til sin første cupfinale på ti år er å være udugelig, så vet ikke jeg! Prestasjonene svingte, det er jeg helt klar på. Men så dårlig er det vel ikke? Samtidig er ikke treneren hele svaret når ting går dårlig, sier Per Joar Hansen og følger opp:

- Neida. Som fotballtrener kan du ikke være styrt av slike mekanismer. Jeg føler ikke noe revansjesug. Og hadde jeg hatt det, hadde jeg kanskje hatt feil motivasjon. Jeg har lyst tilbake til fotballen fordi jeg liker å være med på noe der jeg kan se utvikling, sier Per Joar Hansen.

- Når er du tilbake i fotballmanesjen?

- Det får vi se på. Nå skal jeg først slappe av, finne roen og hente inspirasjon, motivasjon og læring, sier den tidligere Rosenborg-treneren.