Ukraina-krisen: Obama sier nei til militære tiltak 

Vi kommer ikke til å benytte militære tiltak for å løse krisen i Ukraina, sier president Barack Obama, som ikke kaller Russlands opptreden i landet en invasjon.

UKRAINA-KRISEN: President Barack Obama, her under nattens pressekonferanse fra Det Hvite Hus.  AFP PHOTO / Mandel NGAN
UKRAINA-KRISEN: President Barack Obama, her under nattens pressekonferanse fra Det Hvite Hus.  AFP PHOTO / Mandel NGAN

På en pressekonferanse torsdag sa Obama at USA og deres allierte nå ser på måter å ytterligere øke de økonomiske sanksjonene mot Russland.

NATO offentliggjorde tidligere torsdag bilder alliansen mener beviser at russiske styrker har vært involvert i militære operasjoner på ukrainsk territorium. Men president Obama karakteriserte ikke torsdag handlingene som en invasjon, noe ukrainske myndigheter og også andre har gjort.

Stor spenning i Øst-Ukraina

Russlands president sier han vil fortsette å sende humanitær hjelp over grensen til sivile i Øst-Ukraina.

Forrige fredag kjørte et stort antall russiske lastebiler inn i Ukraina uten tillatelse etter å ha ventet ved grensen i en uke. Formålet var å frakte nødhjelp til befolkningen i det krigsrammede Øst-Ukraina, ifølge regjeringen i Moskva.

Myndighetene i Ukraina reagerte sterkt på hendelsen, og landets nasjonale sikkerhetssjef kalte grensekrenkelsen en invasjon.

Torsdag ba Vladimir Putin samtidig de prorussiske opprørerne om å opprette en humanitær korridor slik at omringede ukrainske regjeringsstyrker kan komme seg ut av krigsområdene.

– Jeg oppfordrer militsgruppene om å opprette en humanitær korridor til soldatene som er omringet, slik at de kan komme seg uskadd ut av kampområdene og forenes med sine familier og få medisinsk hjelp, heter det i en uttalelse fra Putin.

(©NTB)

 

 

Mer innhold fra TV 2