Den er ennå ikke lansert - men her er helt nye VW Passat på plass i Norge.
Den er ennå ikke lansert - men her er helt nye VW Passat på plass i Norge.

Her er en av årets største bilnyheter - i Norge

Nå nærmer det seg lansering.

annonse

Den har vært førstevalget for svært mange familier og en av Norges mest solgte biler i flere tiår.

Volkswagen Passat har et solid grep på bilkjøperne. Og det er all grunn til å forvente at åttende generasjon kommer til å følge opp det.

Nå er det like før lansering - og bilen er i all stillhet også kommet til Norge.

Selge 4000 biler

Allerede før noen fra norsk motorpresse har fått lov til å kjøre den nye Passaten, er den nemlig på Norges-visitt. Da importøren Harald A. Møller torsdag kveld denne uken inviterte til infomøte med pressen, sto nye Passat parkert utenfor.

For importøren er dette en svært viktig nyhet. De forventer seg et salg på rundt 4000 Passater her hjemme i 2015. Klarer de det, er den også bestselgeren i klassen.

Slik ser Passat ut i stasjonsvognutgave. Nykommeren har bagasjerom på hele 650 liter.
Slik ser Passat ut i stasjonsvognutgave. Nykommeren har bagasjerom på hele 650 liter.

Denne Passaten har rukket å bli veteranbil

I virkeligheten

De første offisielle bildene av nye Passat ble vist fram i sommer. Designet er langt skarpere og mer sporty enn det vi har vært vant med fra Passat tidligere.

Det inntrykket forsterker seg ytterligere når du ser bilen i virkeligheten. Dette er en stor bil, men de litt tunge linjene fra forgjengeren er borte. Sedanen ser rett og slett lekker ut - og den ser påkostet og eksklusiv ut. Her skal konkurrentene helt klart få noe å bryne seg på.

Spesielle saker - har du hørt om denne Folkevogna?

Stor stasjonsvogn 

Det er ni år siden sist Passat kom i helt ny generasjon, og den nye er både lettere og mer luksuriøs enn forgjengeren.

Nye Passat veier opp mot 85 kg mindre enn tidligere og bygges på samme plattform som nye Volkswagen Golf, den såkalte MQB-plattformen.

Denne plattformen er svært fleksibel. Mens Golf er en ganske kompakt bil, måler nye Passat 4,76 meter i lengden. Sedanen svelger unna hele 586 liter bagasje, for stasjonsvogna er tallet 650 liter.

Også ladbar hybrid 

Bilen kommer også med en rekke teknologiske og innovative nyvinninger som blant annet et nytt digitalt instrument-display, ny bakseteunderholdning, front assist med city nødbrems og fotgjengerovervåking.

I tillegg kommer nye Passat også som en ladbar hybrid. Det er en trend som nå kommer for fullt, og VW-konsernet har flere modeller på gang på dette området.

Som ladbar hybrid vil man ha en elmotor med en rekkevidde på 50 kilometer på ren eldrift, i tillegg til en 1,4 liters bensinmotor på 150 hestekrefter.

Dette gir en totaleffekt på hele 204 hestekrefter. Optimal rekkevidden vil da være på 1000 kilometer.

For øvrig vil nye Passat kunne leveres med en rekke andre motoralternativer fra 120 til 280 hestekrefter. I Norge vil motorene spenne fra 120 hk – 240 hk.

Gjorde comeback etter 16 års Tornerose-søvn

Sedanen har skarpe og sporty linjer - men her er i Norge er det uansett stasjonsvogn som blir den soleklare bestselgeren.
Sedanen har skarpe og sporty linjer - men her er i Norge er det uansett stasjonsvogn som blir den soleklare bestselgeren.

Ikke rart denne Passaten selges med stor sorg

 

 

 

Laster inn forumet...