Angelina Jolie og Brad Pitt har giftet seg

Paret giftet seg i Frankrike sist lørdag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En talsperson for paret bekreftet nyheten om at stjerneparet har giftet seg overfor nyhetsbyrået AP.

Fulgt til alters av sønnene 

Det hemmelige bryllupet fant sted i Frankrike på Chateau Miraval. 

Jolie og Pitt ga hverandre sitt ja i et lite kapell i en privat seremoni med familie og venner. I tillegg til vielsen i Frankrike har de også skrevet under ekteskapspapirene i California, USA. Den samme dommeren viet paret på fransk jord. 

Parets seks barn deltok i bryllupet, og Angelina ble fulgt opp til alteret av sine to eldste sønner, Pax (7) og Maddox (10). 

Døtrene Zahara (7) og Vivienne (5) spredte roseblader foran foreldrene sine, mens barna Shiloh (8) og Knox (5) var ringbærere. 

Paret forlovet seg i 2012. 

Første film siden «Mr. and Mrs. Smith»

Skuespiller-paret som ofte blir omtalt som «Brangelina» ble sammen under innspillingen av storfilmen «Mr. and Mrs. Smith» i 2004. 

Ryktene rundt forholdet til Brad Pitt og Angelina Jolie begynte for alvor, samtidig som Pitt var gift med Friends-stjerne Jennifer Aniston.

HER SA DE JA: I dette vinslottet i Frankrike ga Pitt og Jolie hverandre sitt ja. Paret har leid slottet siden 2008. AFP PHOTO MICHEL GANGNE
HER SA DE JA: I dette vinslottet i Frankrike ga Pitt og Jolie hverandre sitt ja. Paret har leid slottet siden 2008. AFP PHOTO MICHEL GANGNE

Paret har seks barn sammen, hvorav tre er adoptert og tre er biologiske. 

Både Pitt og Jolie har tidligere gitt sin støtte til at homofile også skal kunne gifte seg. På besøk hos talkshow-vertinnen Ellen DeGeneres fortalte de at de ikke ville gifte seg før det var lov for alle å gifte seg i alle amerikanske stater. 

– Jeg har sagt at vi ikke skal gifte oss før alle i dette landet kan det, sa Brad Pitt. 

Men nå har altså stjerneparet gitt hverandre sitt ja. 

Denne høsten begynner paret sitt første filmprosjekt siden innspillingen av «Mr. and Mrs. Smith». I sommer har paret feriert med hele familien i Frankrike. Sist fredag ble både Jolie og Pitt observert i et privatfly på flyplassen i Nice, og det gikk ifølge Daily Mail allerede da rykter om at paret skulle videre til Château Miraval, hvor bryllupet fant sted. 

Gift flere ganger

Både Angelina Jolie og Brad Pitt har vært sammen med flere andre Hollywood-stjerner før de selv ble et par. 

PÅ REISE: Stjerneparet på reise med noen av de seks barna.  AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO
PÅ REISE: Stjerneparet på reise med noen av de seks barna.  AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO

Pitt var forlovet med skuespiller Gwyneth Paltrow, etter at de spilte mot hverandre i filmen «Seven». Det var i 1998 at Brad Pitt møtte Jennifer Aniston, og de giftet seg i juli 2002. 

Angelina Jolie giftet seg for første gang i 1996 med den britiske skuespilleren Jonny Lee Miller. De skilte seg året etter, og kun to måneder senere giftet Jolie seg med Billy Bob Thornton. Sammen adopterte de sønnen Maddox fra Kambodsja i 2002, men separerte seg tre måneder senere. 

Helt siden paret ble sammen har de vært et yndet objekt for pressen over hele verden. Da datteren Shiloh ble født i Namibia i 2006 betalte bladet People i USA nærmere 25 millioner kroner for de første bildene av jenta.