SÆD-SJOKKET PÅ NORSKE HOTELL:
– Må vaske hotellrom på bare fire minutter

Fellesforbundet mener renholdere på hotell utnyttes. TV 2 fant blod, sæd og urin på en rekke hoteller.

– Det er kun penger det er snakk om, sier Tore Skjelstadaunet i Fellesforbundet til TV 2.

Skjelstadaunet leder forbundets hotell- og restaurantavdeling og kjenner godt til arbeidsforholdene i bransjen. Han er bekymret for forholdene til de som jobber med å holde hotellrommene rene.

– De jobber under et enormt press. Det er helt normalt at de kommer på jobb klokken 8 om morgenen og får utdelt opptil 35 rom de skal gjøre rent på en arbeidsdag. Det er fysisk umulig det, sier Skjelstadaunet.

– Utrolig mye ekkelt

TV 2 hjelper deg sjekket renholdet på ni hotellrom i Oslo. Ved hjelp av avansert måleteknologi og UV-lys fant teamet blant annet kjønnshår, buser, sæd, muggsopp og tånegler. Ingen av hotellene hadde godkjent renhold.

– Jeg er helt sjokkert over funnene våre, det er helt sykt. Vi har funnet så utrolig mye ekkelt. Og det på steder jeg virkelig ikke hadde forventet det, sier rengjøringsekspert og rådgiver i Teknologisk Institutt, Lena Furuberg.

Les hele testen her.

Lover bedring

TV 2 Nyhetene har torsdag gitt samtlige hotellkjeder tilbud om intervju, men har fått få positive svar. Konsernsjef Per Carlenius i Anker-hotellene vedgår at funnene ikke er bra.

– Det var et lite smell i ansiktet, sier Carlenius, og varsler hyppigere hovedrengjøring som inkluderer tak og vegger.

– Sæd, blod og flekker blir jo slengt overalt. Mer enn det vi visste, sier Carlenius.

Vanvittig tidspress

Fellesforbundet mener dette handler om arbeidsvilkår.

– Jeg har hørt at det er helt nede i fire minutter for å gjøre rent et hotellrom. Jeg kan dokumentere seks minutter. Da sier det seg selv at du ikke får tid til å gjøre det du skal, sier Tore Skjelstadaunet.

EKLE FUNN: Blod, sæd og urin på Anker Hotell. Foto: Chris-Erik Kristoffersen/TV 2 hjelper deg
EKLE FUNN: Blod, sæd og urin på Anker Hotell. Foto: Chris-Erik Kristoffersen/TV 2 hjelper deg