Slik får du gatas tøffeste SUV

Og denne har ikke bare utseendet med seg ...

Dette er Porsche Macan - slik russiske Topcar vil at den skal se ut. Og det synes vi er tøft.
Dette er Porsche Macan - slik russiske Topcar vil at den skal se ut. Og det synes vi er tøft.

Det er ikke så lenge siden det å ha SUV innebar at du mer eller mindre kunne glemme å kjøre sportslig. Men i en verden der vi mer enn noen gang forlanger mer av alt - og helst vil ha alt på én gang - har bilindustrien virkelig tatt grep for å sørge for at du kan ha det moro, også bak rattet i en SUV.

Og akkurat nå er det neppe noen annen modell som takler kunsten å levere begge deler bedre enn Porsche Macan.

Her snakker vi en vaskeekte SUV, som med 4x4, ekstra bakkeklaring og sterke motorer, gjerne tar fatt på kjerreveien til hytta. Men som er minst like mye "hjemme" på bane.

Den ser i utgangspunktet relativt diskret ut - men om du vil gi den et utseende som sikrer at hele nabolaget skjønner at du er i besittelse av et skikkelig råskinn, ja, da sender du bilen til Russland. Så ordner Topcar resten ...

Les også: Styling: Slik ødelegger du en bilklassiker

Omfattende jobb

Når de er ferdige, ser bilen ut som på bildene - og du kan gi den tilleggsnavnet Ursa. Vi synes det er en heftig pakke - og selv om det grenser til vulgært, så har TopCar likevel klart å unngå at det blir for mye. Såvidt.

Men at det er en omfattende jobb er det liten tvil om. Bilen er senket, breddet og stylet så det holder. 

Hjulbuene buler og gir bilen inntrykk av å ha svulmende muskler, karbondetaljer er dandert både på sidene, foran og bak og gir også tydelige signal om at dette er noe utenom det vanlige.

Les også: Ekstrem styling: Klarer du å gjette hva dette egentlig er?

Hekk med attitude

Under hjulbuene finner vi spesiallagede, konkave felger fra den amerikanske produsenten ADV.1 Wheels, som er en av Topcar sine samarbeidspartnere.

Når du blir forbikjørt av en Ursa-stylet Macan, og det blir du nok, så skjønner du raskt av dette er noe utenom det vanlige. Hekken er nemlig svært aggressiv - med en diger vinge på toppen, en litt med diskret spoiler midt på - og en ordentlig diffuser i bunnen. Legg til fire enderør og de ekstra breie hoftene, så har du hele bildet ...

Les også: Porsche-SUV som coupe - dette har du neppe sett før!

Spesielt interiør

Innvendig er det også tatt omfattende grep. Tofarget skinn - der blålilla dominerer - er det som skiller seg mest ut. Forøvrig er det både karbondetaljer og Topcar-logoer dandert rundt om, for å sørge for at alle skal huske på hvem som har levert det barske styling-kitet.

Bilen skal vises for første gang under Moscow International Motor Show denne uken. 

Se video: Svensken ligger i 260 km/t - så gir han full gass!

Koster flesk ...

Topcar er heller ikke fremmed for å tune bilen din, om det skulle være ønskelig. Men prislisten er foreløpig bare for stylingkitet. Om du ønsker full pakke, der du får med karbondetaljene, må du punge ut like i overkant av 130.000 kroner. 

Om du klarer deg uten karbondetaljene, sparer du ca 30.000 kroner.

I Norge leveres Macan med fra 211 til 400 hk - og uansett hvilken du velger så har du trolig klassens mest sportslige bil. Så hvorfor ikke la den se slik ut også?

Les også: Her er familiebilen som spiser sportsbiler til frokost