Edvald om Tinkov-hetsen: – Han bidro ikke til at jeg ville gå dit, akkurat

Edvald Boasson Hagen vraket Tinkoff Saxo og blir i stedet kaptein hos MTN Qhubeka.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Se onsdagens pressekonferanse i opptak i videovinduet øverst!

Gardermoen/Bergen (TV 2): Edvald Boasson Hagen møtte den norske pressen onsdag for å fortelle hvorfor han - som TV 2 meldte tidligere på dagen - har skrevet under en toårskontrakt med det sørafrikanske laget MTN-Qhubeka.

– Jeg har snakket med mange store lag, men jeg synes MTN Qhubeka var et interessant prosjekt. Jeg føler dette er det riktige valget for meg, og jeg gleder meg til neste år, sier Boasson Hagen.

– Har troen på prosjektet

Etter presseseansen utdypet opplendingen valget overfor TV 2.

– Dette er et spennende prosjekt som jeg har troen på. De ønsker å kjøre de største rittene i verden, og ønsker også å vokse med meg på laget.

– De har lovet å la meg få kjøre de rittene jeg vil og gi meg støtte. Det er viktig å få den hjelpen man trenger, men hvis andre på laget er bedre vil jeg selvsagt hjelpe dem. Dette åpnet uansett mange muligheter for meg. Nå kan jeg fokusere på å vinne ritt, og ikke andre ting som å forsvare gul trøye, sier Boasson Hagen.

Han vil gå betraktelig ned i lønn hos sitt nye lag, men det mener Boasson Hagen er helt naturlig.

– Jeg har ikke hatt de samme resultatene i det siste som tidligere. Da er det naturlig at jeg går ned i lønn, sier han.

27-åringen innrømmer også at han hadde samtaler med flere storlag med tanke på neste sesong, blant annet Tinkoff Saxo.

Blåser i Tinkov-hetsen

Boasson Hagen valgte imidlertid å takke ned til stjernemannskapet, noe lagets omstridte eier Oleg Tinkov reagerte sterkt påMildt sagt.

– Selv om jeg liker norsk musikk, så er det enkelte norske «proffsyklister» som jeg ikke liker. De er rotete og oppfører seg som jenter. Det er en skam, skrev Tinkov på Twitter.

Russeren gikk også til angrep på Boasson Hagens profesjonalitet og kom med antydninger om uregelmessigheter i blodpasset hans.

Boasson Hagen trekker på skuldrene når han blir om Tinkov-tiraden.

– Jeg har ikke fokusert så mye på det. Han hadde noen meldinger som vekket oppsikt, men jeg er ikke på Twitter og leser det ikke uansett, sier han.

Boasson Hagen likte likevel ikke antydningene om doping.

– Det var absolutt ikke bra. Det liker jeg ikke. Men han ble tydeligvis ikke så glad for at jeg ikke ville komme på laget. Han var nok ikke så fornøyd, sier Boasson Hagen med et smil.

Han innrømmer også at Tinkov noe utradisjonelle fremtoning som lageier gjorde det lettere å takke nei.

– Han bidro ikke til at jeg ville gå dit, akkurat, sier Boasson Hagen med et skjevt glis.

En annen faktor som talte mot Tinkoff Saxo var antallet stjerner i troppen, deriblant nysigneringen Peter Sagan, ifølge Boasson Hagen.

– Sagan var en av grunnene mot. Det hadde blitt veldig likt som det er i Sky, og det var jeg ikke så interessert i. Jeg ville heller kjøre for MTN Qhubeka, sier han.

– Tinkoff Saxo er et stort lag og jeg vurderte dem. Men jeg synes det ble for mange store navn der, legger Boasson Hagen til.

– Ikke et nivå ned

At MTN Qhubeka er prokontinentallag - nivået under Sky - og dermed ikke er sikret deltagelse i de største rittene, bekymrer ikke opplendingen.

– Det er rangert et hakk ned, men jeg føler ikke det er et nivå ned for meg. De skal kjøre de største rittene i verden og ønsker å få publisitet, sier Boasson Hagen.

– Jeg har hatt det veldig bra i Sky, men nå må jeg videre og prøve noe nytt, legger han til.

MTN Qhubeka har tidligere fått innpass i store ritt som Milano-Sanremo, og debuterte forrige uke i sin første Grand Tour i Vuelta a España.

Boasson Hagen er likevel ikke redd for å ikke få kjøre de største vårklassikerne og Tour de France neste sesong.

– Thor Hushovd kjørte på samme nivå

– Laget kommer til å kjøre mange av de store løpene. Men jeg har satt opp noe løpsprogram ennå. Vi får se hvordan det blir seinere, sier han.

– Jeg kan selvsagt ikke være sikker på å kjøre noen ritt, men jeg har troen på at det ordner seg. Jeg har uansett lyst til å gjøre litt andre ting neste år, og kjøre et annet løpsprogram, sier Boasson Hagen.

Lillehammer-syklisten minner også på at Thor Hushovd i sin tid gikk ned fra sykkelsportens øverste divisjon da han signerte for Cervélo TestTeam i 2009.

– Thor kjørte på samme nivå da han ble verdensmester (i 2010). Laget kommer til å kjøre mange av de samme rittene som jeg har gjort tidligere. Det blir ingen nedtur i det hele tatt, sier han.